[CS:GO] Sinners vyzvou Major vítěze Gambit
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Sinners vyzvou Major vítěze Gambit

[CS:GO] Sinners vyzvou Major vítěze Gambit

Michael Douša

Michael Douša

16. 1. 2021 16:22

Oskar potahal proti své bývalé organizaci

Reklama
Sinners prošli zkouškou ohněm v semifinále Vulkan Fight Series a postupují do finále, kde je čeká tvrdý soupeř - někdejší Major šampioni Gambit.

Celá série byla skoro tak těsná, jak jen mohla být. Začalo se Trainem, výběrem východoevropského mixu. Tam HellRaisers začali vyhranými pistolemi, full buy ale šel na stranu Čechu. Vedení jim ale nevydrželo dlouho, HR ale uzavřeli T stranu velmi dominantně - jen jednou přerušenou sérií 8 vyhraných kol a skore tak bylo především na jejich straně - 10-5. I druhé pistole padly na jejich stranu a přičetli si rovnou sérii čtyř vítězství a vyhoupli se tak na práh map pointu. Tehdy naplno zazářil Jindřich "ZEDKO" Chyba a vedl svůj tým za vítěznou šňůrou devíti kol. Byl to ovšem litevský střelec Nikolaj "kalinka" Rysakov, který jim uzmul map point před nosem a uzavřel pro svůj tým mapu 16-14.

I Inferno šlo až do posledního možného kola, na první polovině vyhráli Sinners pistole, ale force buy HR ve druhém kole jim nedovolil ve vítězstvích pokračovat. První polovina byla velmi vyrovnaná a týmy si přehazovaly vítězství po dvou, třech kolech, a neukazovala se dominance ani jedné strany. 8-7 pro Sinners a šlo se do druhé půlky. Tentokrát se příběh první poloviny otočil - HR získali pistole, ale Sinners na ně dokázali skvěle navázat. Na této mapě ovšem prokázali dominanci především dva čeští pánové, Tomáš "oskar" Šťastný a Adam "NEOFRAG" Zouhar s ratingy 1,55 a 1,44 ukázali bratřím Slovanům, jak se to dělá, a uzavřeli tak Inferno 16-14.

[CS:GO] Sinners vyzvou Major vítěze Gambit

Photo credit: Jennika Ojala, DreamHack

Rozhodující Dust II nám ukázal Sinners na CT straně, která není jejich nejoblíbenější na této mapě. Ani tak se ale HellRaisers nepodařilo vybudovat si do druhé poloviny pořádný náskok - nepodařilo se jim totiž ani první polovinu vyhrát. Nasbírali sice sedm vyhraných kol, ale byla to vítězná šňůra ke konci půlky, která zaručila Sinners pohodlný vstup na jejich oblíbenou T stranu. Na té už si NEOFRAG s HellRaisers poradil levou zadní a česká skvadra tak uzavřela sérii 2-1 a postoupili tak do finále!

Tam je čeká sestava Gambit, kteří se v současnosti drží na 17. příčce celosvětového žebříčku a budou pro české Sinners pořádnou výzvou. Za Gambit doposud hraje Abaj "Hobbit" Khasenov, kazašský ostrostřelec, který solidním dílem pomohl před třemi lety své organizaci vyhrát PGL Major Krakow 2017 a odnesl si z tohoto roku ocenění 11. nejlepšího hráče světa, máme se tak na co těšit. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama