[CS:GO] Souboj titánů - FaZe vs. fnatic
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Souboj titánů - FaZe vs. fnatic

[CS:GO] Souboj titánů - FaZe vs. fnatic

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

4. 3. 2018 09:48

Už dnes finišuje IEM Katowice World Championship v polských Katovicích. Turnaj sledujeme přímo na místě.

Reklama

[CS:GO] Souboj titánů - FaZe vs. fnatic

Je to tak - jedna z nám nejbližších hlavních esportových akcí v evropském regionu pomalu vrcholí. CS:GO turnaj probíhající v rámci Intel Extreme Masters World Championship se dostává do poslední fáze - grand finále ve formátu best-of-5, tedy vítězství na maximálně pěti mapách. Nakonec se v něm proti sobě na ostří nože postaví týmy FaZe Clan a fnatic.

Sobotní semifinále

Semifinálové souboje, které jsme měli možnost včera sledovat přímo ve vyhlášené aréně Spodek, se nakonec příliš neprotáhli, alepoň tedy co se týče počtu odehraných map. U obou best-of-3 zápasů totiž na rozhodující třetí klání nedošlo a semifinále tedy skončilo v obou případech jasným vítězstvím 2:0. Pojďme na to ale popořadě.

[CS:GO] Souboj titánů - FaZe vs. fnatic

FaZe vs. Astralis

Jako první jsme byli svědky vyhrocené bitvy mezi dánskými Astralis a FaZe. Oba týmy se dočkaly silné podpory ze strany fanoušků, nicméně v aréně bylo znát, že FaZe mají přeci jen převahu. Právě tato sorta návštěvníků se mohla radovat hned po první mapě, kde si FaZe víceméně po celou dobu udrželi náskok, byť Astralis rozhodně nebyli nedůstojným soupeřem. Na mapě Cache vykročili dobře už v první polovině s výsledkem 9:6 a skóre později dotáhli až na 16:10.

Následoval Overpass, kde Astralis po počátečních problémech nakonec opět dokázali uhájit poměr 9:6. Bohužel ani tentokrát to nestačilo na vítězství a i tady nakonec dosáhli na vítězství FaZe s totožným skóre 16:10.

fnatic vs. Liquid

Druhá polovina semifinále odstartovala velmi těsným střetem švédských fnatic a amerického uskupení Team Liquid na Infernu. Zpočátku si Liquid dokázali vybudovat dominantní pozici, ale nakonec se čísla první poloviny zastavila na skóre 9:6 a další vývoj zápasu se už dal těžko odhadovat. Fnatic si ale dokázali svou CT stranu pohlídat a nakonec zvítězili 16:13.

[CS:GO] Souboj titánů - FaZe vs. fnatic

Po krátké přestávce jsme se přesunuli na mapu Mirage, která tentokrát odstartovala naopak úspěšným startem švédského týmu. Po první polovině si udrželi pětibodový náskok 10:5 a Liquid se bohužel nezmohli na větší odpor ani po výměně stran. I přes zajímavé momenty a vyhrocené situace se tak zápas příliš neprotahoval a fnatic nakonec zvítězili se skóre 16:7.

Finále už dnes

O vítězi celého IEM turnaje se rozhodne už dnes večer! Zápas začíná v 17:00 a odehraje se tedy ve zmíněném best-of-5 formátu na maximálně pěti mapách. Sledovat jej můžete samozřejmě na twitch.tv/esl_csgo.

Komu budete fandit vy? Myslíte, že opět zvítězí FaZe, nebo se fnatic vrátí na vítěznou špičku?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama