[CS:GO] Známe vítěze DreamHack Masters Las Vegas
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Známe vítěze DreamHack Masters Las Vegas

[CS:GO] Známe vítěze DreamHack Masters Las Vegas

Jakub Osička

Jakub Osička

20. 2. 2017 13:42

První místo po vyrovnaných soubojích připadlo oblíbeným polským ostrostřelcům

Reklama

Obrovský turnaj v Las Vegas je za námi. Štěstí se tentokrát usmálo na stálice Counter-Strikové scény Virtus.Pro. Pojďme se podívat na události, které jejich výhře předcházely.

Rivalita mezi Virtus.Pro a Astralis

V semifinálovém boji se proti sobě postavili nejprve dánští Astralis, kteří na turnaj přišli s čerstvým vítězstvím z nedávného ELEAGUE majoru, proti oblíbené polské pětce v dresech Virtus.Pro. Celý zápas provázela atmosféra určité rivality - TaZ nedávno na Twitteru prohlásil, že v dalším turnaji prohru z grandfinále majoru vrátí Astralis i s úroky. O tom ale až někdy později.

První mapa předvedla, že i Astralis opravdu mohou krvácet. Virtus.pro na své mapě Nuke dokázali urvat dominantní vítězství s výsledkem 16:3. Následující Overpass se ale nesl v odlišném duchu a Astralis zvládli až na malá zaškobrtnutí hladce uhrát vítězné skóre 16:9.

Rozhodnutí o tom, kdo postoupí do grand finále, se tedy posunulo až ke třetí mapě Train. Na TaZova slova skutečně došlo. Astralis se na poslední mapě nedařilo podat dobré výkony. Z prvních patnácti kol dokázali vyhrát pouze tři a Virtus.pro dotáhli svoji pomstu do konce s výsledkem 16:4.

SK Gaming versus North

Druhý zápas postavil na bojiště SK Gaming proti North. Nejprve se hráči střetli na mapě Cache a svedli zde velmi vyrovnaný souboj. Předvším díky skvělým výkonům, které podali Marcelo "coldzera" David a Fernando "fer" Alvarenga, uzavřeli mapu vítězně SK se skóre 16:14.

 

O odplatu se North pokusili na mapě Mirage. Bohužel ani tady se jim nezadařilo a během první poloviny mapy si dokázali připsat pouze 6 vítězných kol. Výhra pistolového kola ze strany SK potom brazilské pětce pomohla zajistit jasnou vstupenku do finále. Mapa skončila s výsledkem 16:9.

Finále

V pomyslném souboji titánů proti sobě stanuli SK a Virtus.Pro a došlo na odehrání všech tří map. Cobblestone probíhal zcela pod taktovkou SK Gaming, kteří si s odporem Virtus.Pro poradili velmi slušně, a připsali si první vítězství 16:8.

Druhou mapou byl Train - donedávna naprosto dominantní mapa SK Gaming se statisticky nejvyšší úspěšností brazilského týmu. V poslední době ale tento trend opadá a zápas s Virtus.Pro byl dalším potvrzením. Zpočátku týmy předvedly vyrovnaný souboj, ale polští bojovníci nakonec zvládli rozbít ekonomiku SK a urvali vítězství 16:11.

Rozhodující a velmi napínavý střet proběhl na Mirage.  Týmy se často střídaly ve vedení a a klíčovým momentem se stalo dorovnání na 12:12 a poté na 13:13. Wiktor "TaZ" Wojtas zvládl vyhrát v situaci 1 vs 2 a dovedl Virtus.Pro k vytouženému vítězství 16:13 a zároveň tedy kompletní výhře celého turnaje. Gratulujeme!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama