Čtvrté kolo Sazka eLEAGUE: Potvrdí Dynamo ECLOT pozici leadera?
Esport CS:GO Článek Čtvrté kolo Sazka eLEAGUE: Potvrdí Dynamo ECLOT pozici leadera?

Čtvrté kolo Sazka eLEAGUE: Potvrdí Dynamo ECLOT pozici leadera?

Aleš Pelc

Aleš Pelc

8. 5. 2022 10:20

Utkání neporaženého Dynama s hvězdnými Sinners je na programu po nedělní dvacáté hodině.

Reklama

Blíží se druhá květnová neděle a s ní i čtvrté kolo CSGO ligy od Sazky. Brzké odpoledne znovu otevřou Inside Games, následovat bude duel eSuby a Enterprise vs. Entropiq Prague. Zlatým hřebem večera se stane střetnutí Sinners s vedoucím Dynamem ECLOT.

Minulý týden měli outsideři soutěže – Inside Games – jedinečnou příležitost odrazit se ode dna tabulky. Souboj týmů se skóre 0-3 ale lépe zvládla sekce Entropiq Prague a iG se stále drží na 0 bodech. Jejich nedělním soupeřem je Cryptova. Ta naopak ve třetím kole sebrala mapu favorizovaným Sinners, kteří na tuzemské scéně ztrácejí body málokdy. Pro tento týden mají reprezentanti ostravské organizace značně lehčího soupeře, a i proto nebudou chtít brát jiný výsledek jak výhru 2:0.

Dark Tigers, kteří se zatím utkali jen s velice silnými soupeři – Sinners a Enterprise, vyhlíží jednodušší zápasy, kde také budou moci sbírat nějaká vítězství. Takový zápas je však nečeká ani teď. Před Tygry v černobílých barvách stojí eSuba, která zatím předváděla kvalitní výkony. Nyní, když Sampi odkoupilo eSubáckého talenta sAvanu, šáhlo vedení modré krve po Zur1sovi, který byl prvního května propuštěn právě ze Sampi. Dokáže Zur1s nahradit odkoupeného sAvanu a bude eSuba sbírat body i s ním anebo této změny zneužijí Dark Tigers? To se dozvíme zítra po šestnácté hodině.

Čtvrté kolo Sazka eLEAGUE: Potvrdí Dynamo ECLOT pozici leadera?

Druhou polovinu tohoto hracího dne i celé skupinové fáze jarního splitu načne duel Enterprise s EIQ Prague. „B“ tým Entropiqu naposledy nepříliš složitě zdolal Inside Games a vyhoupl se z děleného posledního místa. Nyní ho čekají Enterprise. Ti z herní stránky neprožívají nejideálnější období. Sice to výsledkově špatné není, ale prodej MATYSE do Sampi zkomplikoval skládání sestav pro turnaje. Slovenský hráč, který se zasloužil o nejdražší přestup v československém esportu stylem hostování dokončí tento split se svým starým týmem, ale nedá se očekávat, že budou Enterprise připraveni na maximum. Mimo Sazka eLEAGUE se účastní i dalších tuzemských i evropských turnajů a pro každý z nich nahrazují svého bývalého spoluhráče někým jiným. Bude i tak MATYS rozdílovým faktorem, nebo leckrovi svěřenci přeskočí do první poloviny tabulky?

Mezi osmou a devátou hodinou začne šlágr tohoto týdne, možná i měsíce nebo dokonce celého jara. Dynamo ECLOT vyzve Sinners v duelu o první příčku tabulky. Dostáváme se zde k nečekané situaci, kdy sestava liberecké organizace poprvé od vzniku Sazka eLEAGUE nemusí skončit jako nejlepší tým skupinové fáze. Aktuálně je držitelem prvního místa pardubické Dynamo s náskokem dvou bodů a pokud naváže na skvělé výkony z předchozích kol soutěže, může svůj náskok ještě navýšit. I přes malé zaváhání v utkání s Cryptovou není důvod „Hříšníky“ podceňovat, stále jsou nejobávanějším soupeřem zdejší CSGO scény a s druhým místem se nesmíří. 

Čtvrté kolo Sazka eLEAGUE: Potvrdí Dynamo ECLOT pozici leadera?

Jak tedy nedělní střetnutí dopadnou? To se dozvíte na streamu eLEAGUEcz, přenos začne tradičně hodinu po poledni.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama