Čtvrtfinále rozhodlo o složení finálového víkendu e:LIGY
Esport FIFA 23 (PS5) Článek Čtvrtfinále rozhodlo o složení finálového víkendu e:LIGY

Čtvrtfinále rozhodlo o složení finálového víkendu e:LIGY

Nicolas Heller

Nicolas Heller

23. 3. 2023 20:22

Blíží se finálový víkend e:LIGY!

Reklama

Předkolo začalo v úterý od 14:00 zápasem pražské Sparty s týmem na posledním postupovém místě do předkola, FK Teplicemi. Utkání mělo jasného favorita, kterým byla Sparta, ale první zápas ukázal, že Teplice si nepřišly pro jasnou prohru. Seron se utkal s teplickým Sajmonowyczem. Sparťanský hráč se vůbec nedostal ke svojí typické hře a Sajmonowycz ho překvapil výsledkem 3:1. Dále už to byla ale čistá práce sparťanských hráčů, protože Caster vyhrál další utkání s Korďasem 5:1 a Seron napravil zaváhání z prvního utkání a porazil Korďase 4:1. Spartě chyběla jedna výhra, kterou zajistil Caster proti Sajmonowyczovi. Sparta si pojistila postup do čtvrtfinále, kde se další den utkala s Plzní.

Dva sousedící týmy po základní části se spolu střetly v druhém utkání předkola playoff. Mladá Boleslav vyzvala Hradec Králové. FC Hradec Králové měl raketový start, kdy po výhrách Ritzyho a FCMARTINa skoro viděli už ve čtvrtfinále. V sérii 2-0 jim chybělo pouze jedno utkání k postupu. Kobby a Petras se ale nevzdali a v dalších dvou utkáních vyrovnali sérii na 2-2, takže zápas musel jít do rozhodujícího rozstřelu. Do posledního zápasu týmy nasadili Kobbyho a FCMARTINa a utkání mělo strhující závěr, které šlo do penalt. Výhra 3:2 po penaltách patřila mladoboleslavskému hráči Kobbymu a Mladá Boleslav postoupila do čtvrtfinále e:LIGY. Ve čtvrtfinále na ně už čekal FC TRINITY Zlín, vítěz základní části e:LIGY.

FC Baník Ostrava přivítal v předkole 10. tým ze základní části, FK Pardubice. Série s jasným výsledkem, ale zápasy to byly více než vyrovnané. Totik naskočil do prvního zápasu proti pardubickému Bonymu. Zápas nabídl pouze jeden gól, který se podařil vstřelit Totikovi a Baník si bral vedení v sérii 1-0. V dalším zápase si Dalas poradil s Mikim 3:2 a Totik měl na kopačce postup Baníku do čtvrtfinále. Hráč Baníku Ostrava nechtěl nic nechat náhodě a porazil Mikiho 2:0 v zápase a celkově si Baník odnáší výhru v sérii 3-0, ale hlavně postup do čtvrtfinále, kde narazil na tým SK Slavia Praha. 

Celé předkolo uzavřela série mezi Zbrojovkou Brno a SK Sigma Olomouc. Na papíře to vypadalo jako jednoznačné utkání a výhru pro Zbrojovku, ale zápas musel jít až do rozhodujícího zápasu. Za Baník nastoupil DRMi společně se steeKingem a proti nim Va6ek7 s Lengim. Do série vstoupila lépe právě Zbrojovka. DRMi si poradil s hráčem Va6ek7 v poměru 2:1. Poté ale přišlo zaváhání Zbrojovky, kdy následující 2 zápasy vyhrál Lengi a otočil stav série na 2-1 pro Olomouc. Ve čtvrtém zápase se šlo za stavu 3:3 do prodloužení, kde se olomouckému hráči podařilo dokonce zvýšit na 4:3, ale steeKing 3 minuty před koncem vstřelil vyrovnávající branku. V penaltách jsme se dostali na výsledek 11:10 a celkově 5:4 pro brněnského střelce. I tento zápas musel jít do rozstřelu. V tomto zápase se utkal DRMi s Lengim, jejich vzájemný zápas ze začátku série skončil lépe pro Lengiho, ale tentokrát se olomouckému hráči nepodařilo vyhrát a tak Zbrojovka postoupila do čtvrtfinále po výsledku série 3-2. Ve čtvrtfinále Zbrojovka narazila na slušně hrající tým FC Slovan Liberec.

Čtvrtfinále otevřel duel mezi FC TRINITY Zlín a FC Mladá Boleslav. Boleslav byla v předkole už jednou nohou venku z e:LIGY, ale neskutečná otočka série proti Hradci Králové je poslala až do zápasu se Zlínem. Tady se ale bohužel Mladá Boleslav nezmohla na nic a sérii bral jasně Zlín 3-0. MarioOoso a Matejs se tak mohou těšit z postupu do TOP4 e:LIGY.

Šlágr čtvrtfinále byl pravděpodobně zápas mezi Plzní a Spartou Praha. Série přinesla 4 zápasy, ze kterých Plzeň brala hned 3 a tím si zasloužila postup do semifinále e:LIGY. Jedinou výhru v sérii přinesl Caster, který si poradil s Huhnakem 6:5 po krásné otočce z 1:4. Na Plzeň v semifinále už čekal tým FC TRINITY Zlín. Utkání budeme vysílat živě na obrazovkách O2TV a také na našem twitchi v sobotu 25.3. od 17:00.

V pořadí třetí semifinále si vzaly na starost týmy FC Slovan Liberec a FC Zbrojovka Brno. Za Liberec nastoupil Mrkyy společně s Libkou a za Zbrojovku to byl tentokrát K1leris a DRMi. Mrkyy v úvodním duelu série porazil K1lerise 1:0. Následně si DRMi poradil s Libkou 6:3, a tak každý tým měl v sérii po jedné výhře. Rozseknul to Mrkyy, který si poradil s DRMim 4:1, což znamenalo pro Liberec match point, který ale nevyužil Libka, jenž prohrál s K1lerisem 1:2. Pro Liberec to ale mělo šťastný konec, protože v rozhodujícím zápase Mrkyy porazil K1lerise až v penaltovém rozstřelu a celkově tak 2:1. Zbrojovka končí v tom ročníku e:LIGY a Liberec se může připravovat na sobotní semifinále. 

Poslední semifinálové utkání nabídlo atraktivní souboj mezi SK Slavia Praha a FC Baník Ostrava. Za Slavii nastoupil AdulackK a Kubajz, za Baník šla do souboje tradiční dvojice Totik a Dalas. AdulackK v prvním utkání série porazil Totika 3:2. V druhém utkání si zase připsal výhru ostravský Dalas, který vyhrál proti Kubajzovi 3:1. Dalas zůstal i do dalšího utkání, tentokrát s AdulackKem. Slavistický hráč dokázal vyhrát i svoje druhé utkání, tentokrát 4:1. Kubajz mohl rozhodnout o postupu Slavie, ale v utkání selhal a prohrál s Totikem 0:2. Do posledního rozhodujícího zápasu šlo překvapivě stejné duo, které hrálo i předposlední zápas. Napodruhé se Kubajzovi podařilo urvat utkání na svojí stranu a bral vítězství 5:1. Celkově tak Slavia vyhrála v sérii proti Zbrojovce Brno 3-2. Sk Slavia Praha se utká v semifinále proti Liberci. Zápas bude možné sledovat na obrazovkách O2TV a také na našem twitchi e:LIGY v sobotu od 19:00.

Čtvrtfinále rozhodlo o složení finálového víkendu e:LIGY

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama