Děti utratily všechny peníze z bankovního účtu rodičů kvůli FIFA 19
Zajímavosti Článek Děti utratily všechny peníze z bankovního účtu rodičů kvůli FIFA 19

Děti utratily všechny peníze z bankovního účtu rodičů kvůli FIFA 19

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

19. 7. 2019 14:49

Děcka chtěla Messiho.

Reklama

Většina hráčů nevnímá mikrotransakce zrovna pozitivně. Určitě na ně použijí nevlídná slova i rodiče čtyř dětí, které se zoufale snažily získat svého oblíbeného hráče Lionela Messiho ve FIFA 19. Ve hře je možné si zakoupit balíčky kvůli vylepšení svého týmu, které jsou ale jak výhra v loterii, co jste získali, uvidíte až po zakoupení.

Čtyři děti z Velké Británie jsou fanoušky týmu FC Barcelona a jeho ikony - argentinského útočníka Lionela Messiho. Thomas Carter, otec těchto dětí, která jsou mladší deseti let, jim chtěl udělat radost, a rozhodl se, že zakoupí jeden balíček za 8 liber, cca 230 Kč. Bohužel Messiho nezískali a další balíčky jim už táta nekoupil. Jenže ho nenapadlo, že si jeho ratolesti všimly, jak se nákup provádí. Vzaly tak iniciativu do vlastních rukou a rozhodly se použít bankovní kartu svého otce, aniž by o tom věděl. Během tří týdnů se jim podařilo utratit 550 liber, což je v přepočtu asi 15 600 Kč. I když zaplatily tak obrovskou sumu, tak se jim nepodařilo ulovit Messiho.

Rodiče na tuto "vylomeninu" přišli až poté, co jim jejich kreditní karta byla zamítnuta během nákupu. Pan Carter tomu nemohl uvěřit, jak sám prohlásil pro BBC. Nintendo Switch tak zabavil dětem na neurčito.

Naštěstí pro otce a jeho bankovní účet to dopadlo dobře. Nintendo souhlasilo, že vrátí všechny peníze a zakoupené hráče odstraní z herního účtu. Ten se díky tomu i poučil, že pro příště má lépe zabezpečit a kontrolovat in-game nákupy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama