Dle spekulací se vývoj hry Everwild restartoval, hra má vyjít za několik let
Gaming Článek Dle spekulací se vývoj hry Everwild restartoval, hra má vyjít za několik let

Dle spekulací se vývoj hry Everwild restartoval, hra má vyjít za několik let

Radek Raudenský

Radek Raudenský

16. 6. 2021 13:54

Tvrdí to zdroje webu VGC.

Reklama

I když byla konference Xboxu pořádně nabitá a hráči pomalu neměli čas na nadechnutí, stále v line-upu chybělo několik výjimečných her. Mimo Hellblade či Fable jsme se nedozvěděli nic nového o malebném projektu Everwild od studia Rare. Absence ale má mít svůj nepříliš pozitivní důvod.

Web VGC totiž přináší zprávu o tom, že vývoj Everwild měl být kompletně restartován a hra tak začíná od píky. Důvodem je odchod kreativního ředitele Simona Woodroffeho, který ze studia Rare odešel minulý rok. Kvůli tomu se kompletně změnil herní design i tvůrčí cíl jako takový, což vývoj prodloužilo o několik let.

Dle VGC je optimistický odhad vydání stanoven na rok 2024. Celý projekt nyní povede zkušený designér a veterán Gregg Mayles. V Rare působí už od roku 1989 a stojí za tituly jako je Donkey Kong Country, Bajo-Kazooie, Viva Pinata i Sea of Thieves. 

Vydání v roce 2024 by znamenalo, že Everwild stráví ve vývoji celých deset let– mnoho let totiž strávilo ve fázi experimentálního prototypu. Přitom ještě v minulém roce nebylo jisté ani to, jakým směrem se bude vyvíjet samotný gameplay. S klidným srdcem tedy tvorbu Everwildu můžeme označit za nechvalně proslulý “development hell”.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama