do-detailu-vytuneny-podvozek-vaseho-pocitace
Technologie Článek Do detailu vytuněný podvozek vašeho počítače

Do detailu vytuněný podvozek vašeho počítače

Josef Cón

Josef Cón

1. 12. 2017 12:51

Proč je pro vás MSI motherboard ta správná volba?

Reklama

O každé komponentě počítače se napíše mnoho článků. Ať už se jedná o grafické karty, procesory, zdroje, chlazení či paměti, ale upozaděn bývá základní stavební kámen – motherboard nebo chcete-li základní deska. Neradno však opomíjet parametry této komponenty, zvláště pak při pohledu na výhody a vychytávky, které vám ve svém portfoliu pro nové procesory Intel Kaby Lake nabízí mocný drak MSI.

Do detailu vytuněný podvozek vašeho počítače

Z nepřeberného množství produktů na trhu je vlastně ohromně jednoduché si vybrat, jen musíte vědět po čem koukat. Kvalitní produkt tvoří detaily a při rozhodování, zda zvolit tu či onu základovku, sáhneme přeci po té, která má něco navíc. Proto pomineme základní specifikace a představíme si v pár odstavcích proč je pro vás MSI motherboard ta správná volba.

Nepochybně jedním z důležitých faktorů, který je viditelný na první pohled, je design. Pryč jsou doby, kdy ta placka vzadu vypadala jako skládačka Merkur. Všechna čest této populární hračce, ale současné základní desky MSI mají charakter spíš nějaké vesmírné mothership nebo vyvoněného sportovního automobilu. Design vyšperkovaný jednotnou barevností, mohutné kovové chladiče a nastavitelné podsvícení. Abychom byli stoprocentně přesní, v nabídce jsou samozřejmě verze bez podsvícení, s jednobarevným červeným podsvícením nebo s tzv. Mystic Light – nastavitelným RGB podsvícením dostupným dokonce přes aplikaci ve vašem mobilním telefonu. To jsou báze, kterými chceš začít stavbu svého miláčka.

Do detailu vytuněný podvozek vašeho počítače

Pojďme se podívat hlouběji do nitra. Nové základní desky MSI disponují speciálními tzv. headery pro ventilátory a pin-headery pro vodní chlazení umožňující po zapojení kontrolu a nastavení výše otáček prostřednictvím přehledného BIOS. Vy tak získáte jasný přehled o každém litru vzduchu proudícím skrz váš počítač. Není nad to být vlastním pánem a mít vládu nad stroji nebo byste raději opak?

Hráče i běžné uživatele potěší M.2 Shield zajištující spolehlivý odvod tepla vašich superrychlých M.2 SSD disků a brání tak před poškozením nebo ztrátou výkonu díky přehřátí. Steel Armor, Military Class 5 jsou synonyma maximální stability a bezpečnosti. Najdeme je snad u všech důležitých částí. Laicky řečeno, jedná se o kus železa eliminující elektromagnetické rušení EMI nebo vyztužený slot pro grafické karty, paměti či M.2 disky.

Do detailu vytuněný podvozek vašeho počítače

Nesmíme opomenout nový sítový čip Killer E2500, který se stará o rychlý sítový provoz a bleskovou odezvu. Další stálicí na základní desce je Audio Boost 4 poháněn vlastním procesorem. Nabízí izolované ničím nerušené obvody a dedikovaný zesilovač. Nechybí populární USB 3.1 včetně konektoru typu C. Kromě vysoké přenosové rychlosti oceníte i funkci Super Changer, která vašim přenosným zařízením poskytne vyšší proud a dosáhnete tak rychlejšího nabití. Zajímavostí v dodávané výbavě je možnost uzpůsobit si zadní I/O porty pomocí dodávaného krycího panelu v designu základní desky.

Do detailu vytuněný podvozek vašeho počítače

Mohli bychom s vymoženostmi pokračovat téměř do nekonečna a ještě dál. Ale je čas doporučit konkrétní modely, u kterých si vše detailně a v klidu prohlédnete. Z vyšší třídy a se všemi výše popsanými vlastnostmi se prezentuje MSI Z270 Gaming M7. Pokud se vám zdá cenovka až moc vysoko, zvolíte adekvátní náhradu odlehčené verze MSI Z270 Gaming Pro nebo MSI Z270 Tomahawk. Na výběr jsou i další varianty. Do hlavy vám nevidíme a potřeby každého člověka jsou různé, tak neváhejte a vyberte si sami dračí základní desku na CZC.cz. Po omezenou dobu můžete navíc k vybraným základním deskám získat pěkné bonusy zdarma. Novou hru, sluchátka SteelSeries či další herní periferie. Více informací se dozvíte na stránkách vybraných prodejců.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama