Do LOCK//IN play-off jdou dva evropské týmy, Twisten a Team Vitality ale byli eliminováni
Esport Valorant Článek Do LOCK//IN play-off jdou dva evropské týmy, Twisten a Team Vitality ale byli eliminováni

Do LOCK//IN play-off jdou dva evropské týmy, Twisten a Team Vitality ale byli eliminováni

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

28. 2. 2023 15:16

V playoff se proti sobě postaví Natus Vincere a FNATIC.

Reklama

V turnaji LOCK//IN se uzavřely zápasy také ve skupině Omega, a my vám tak s jistotou můžeme říct, koho uvidíme v playoff! Rovněž jak dopadl Twisten a jeho Team Vitality, se dozvíte právě v tomto článku.

10. den – 25. 2.

První čtvrtfinálový zápas začal evropský tým Natus Vincere a pacifický Team Secret. Oba tyto týmy v úvodních zápasech předvedly skvělý výkon, a bylo tak nejasné, který z nich si vybojuje postup do semifinále. Team Secret začali výběrem Iceboxu a zezačátku se jim dařilo velmi dobře s náskokem 4 kol. NAVI se však velmi rychle přizpůsobili a hru dorovnali do skóre 6:6. V druhé polovině Team Secret začali opět dobře a první dvě kola vyhráli, zbytek hry však výrazně dominovali NAVI a se 7 konsekutivně vyhranými koly tuto mapu nakonec vyhráli. Druhá hra na Pearlu pak byla opět jasnou výhrou týmu Natus Vincere se skóre 13:4 a zde určitě musíme poukázat na skvělý výkon hráče Shao, který v rolích Sage a Astry na první mapě skončil s KDA 20/8/6 a na druhé s neuvěřitelným 19/3/5.

Druhý zápas dne se proti sobě postavili evropský Team VitalityTwistenem, naším jediným českým hráčem v turnaji, a jihoamerický tým Leviatán. Zápas začal na Havenu, a že byl těsný! První půlka skončila náskokem 7:5 Team Vitality a s několika vyhranými koly došli až ke skóre 12:9, kdy hra vypadala opravdu na spadnutí. Leviatán to však nevzdali a hra se dostala až do prodloužení, kde týmy opět sváděly velmi těsný boj. Team Vitality se bohužel ale nepodařilo důležitá kola vyhrát, a v 6. kole prodloužení se nakonec k výhře probojoval tým Leviatán, hra tak skončila se skóre 16:14. 

Druhou mapou byl na základě výběru Team Vitality Pearl. Zkušenější Leviatán ale i na této mapě ukázal skvělý výkon, tentokrát v mnohem více dominující podobě – v první polovině darovali Team Vitality jen dvě kola, v druhé pak jen jedno, a v plné parádě si tedy odnesli působivou výhru 13:3. Team Vitality tak bohužel v turnaji končí, nemusíte se však bát, zanedlouho je uvidíme v EMEA League, konkrétně 28. března, kdy je čeká zápas s Team Liquid.

Do LOCK//IN play-off jdou dva evropské týmy, Twisten a Team Vitality ale byli eliminováni

11. den – 26. 2.

Jedenáctý den otevřel zápas mezi posledním zbývajícím severoamerickým týmem v turnaji – 100 Thieves – a tureckými nováčky na poli mezinárodních turnajů ve Valorantu – FUT Esports. Mezi některými hráči FUT Esports šlo o rematch s 100 Thieves – před pár měsíci se totiž potkali na turnaji Red Bull Home Ground, kde ale bohužel prohráli 2:0. Zde do hry vykročili trochu lépe – vybrali si mapu Lotus, na které již v turnaji zaznamenali jednu výhru oproti 100 Thieves, kteří právě na této prohráli. A i v tomto případě prokázali FUT Esports větší připravenost a historie se opakovala – na attacku pro 100 Thieves sice první půlka skončila 7:5, ve druhé to ale FUT rychle otočili a hru uzavřeli se skóre 13:9. Na Havenu se oba týmy také potrápily, první polovina skončila stejně jako na předchozí mapě 7:5 pro 100T, a na attacku se pak FUT sice dařilo vyhrávat kola mnohem lépe, 100 Thieves však jejich snažení úspěšně zastavili a vyhráli se skóre 13:11. Nakonec se mělo na Iceboxu rozhodnout, kdo se dostane do semifinále. Tato mapa je specialitou 100 Thieves, kteří byli i tentokrát schopni své bohaté zkušenosti uplatnit. V první půlce se zvládli dostat do vedení 8:4, v druhé i přes počáteční ztráty hru dotáhli do úspěšného konce se skóre 13:8. 100 Thieves v turnaji zatím sváděli opravdu těžké boje, zaslouženě je však uvidíme v semifinále.

Druhá hra dne byla o něco rychlejší, tentokrát jsme v ní mohli vidět evropský FNATIC proti místnímu brazilskému týmu FURIA. FNATIC tak čekal dvojnásobně, protože velká část publika byla proti nim. Vykolejit se však nenechali, jako první mapu si vybrali Haven a první půlka pro ně skončila velmi příznivě se skóre 8:4. Druhá však byla mnohem náročnější, týmy se ve vyhraných kolech střídaly a hra byla opravdu těsná. Týmy tak došly do prodloužení. Oběma stranám šel zpočátku mnohem lépe defense, bylo tedy na FNATIC, aby v druhých kolech prodloužení skóre vyrovnávali. Když už FNATIC přišli na to, jak zahrát attack, začalo se na něm naopak také dařit týmu FURIA. 34. kolo hry bylo to rozhodující, kdy se nakonec podařilo FNATIC vyhrát attack i defense, a hru tak uzavřeli se skóre 18:16.

Ascent opět skončil v první polovině 8:4 pro FNATIC, hráči týmu FURIA to ale opět nevzdali a první čtyři kola druhé poloviny byla jejich. Dál už se jim ale bohužel nedařilo a FNATIC si dokázali odnést výhru 13:9. V semifinále se tedy měl tento evropský tým postavit proti severoamerickým 100 Thieves.

Do LOCK//IN play-off jdou dva evropské týmy, Twisten a Team Vitality ale byli eliminováni

12. den – 27. 2.

První semifinálový zápas zajistil kvalifikaci prvního evropského týmu do playoff. Natus Vincere zde měli těžkého protivníka v podobě týmu Leviatán. Začalo se na Ascentu, jehož první půlka skončila velmi těsně 6:6 – v jejím posledním kole ale dokonce padl ace ze strany hráče Shao za tým NAVI. NAVI také dobře odstartovali druhou půlku a Leviatán taky pár kol vyhráli, to však nestačilo a NAVI si odnesli výhru 13:10.

Druhá mapa, Fracture, byla pro Leviatán absolutně devastující, již v první polovině si z ní totiž odnesli jen jedno vyhrané kolo a výsledek byl již docela jasný. Natus Vincere předvedli bezchybný výkon, a díky výhře 13:2 je tak uvidíme v playoff.

První hra mezi 100 Thieves a FNATIC byla také ve znamení drtivé převahy jednoho týmu. Opět zde šlo o Fracture, na kterém to evropským týmům zřejmě jde líp, protože tentokrát FNATIC darovali protivníkům jen jedno kolo a hra skončila 13:1. Na druhé mapě, Iceboxu, vypadala první polovina pro 100 Thieves opět tragicky – tým neměl na attack žádného duelistu, a možná proto také získali pouze dvě kola, kdežto FNATIC měli velkou převahu s deseti. Defense šel 100T podstatně lépe a FNATIC začali být nervózní, skóre bylo 12:10 a FNATIC se rozhodli, že toto kolo budou šetřit. Přestože už v prvních sekundách tohoto kola měla většina hráčů FNATIC nízké HP, stejně se jim podařilo zaskočit některé hráče 100T a s pistolemi dokázali potřebné poslední kolo vyhrát. Se skóre 13:10 se nám do playoff dostal druhý evropský tým a Severní Amerika byla naopak z turnaje úplně vyřazena.

Do LOCK//IN play-off jdou dva evropské týmy, Twisten a Team Vitality ale byli eliminováni

Rozpis zápasů:

2. března v 18:00 – LOUD vs. DRX

3. března v 18:00 – Natus Vincere vs. FNATIC

4. března v 18:00 – grandfinále

Před úplným grandfinále pro nás však Riot Games ještě připravili showmatch, a to mezi americkým streamerem Tarikem a brazilským streamerem FRTTT. Složení jejich týmů nám ještě není známé, bude to ale zcela jistě skvělá podívaná, oba hráči jsou totiž v Radiantu, a ve hře se tak opravdu vyznají.

Předtím se určitě nezapomeňte připojit na Twitch Grunexu na zápas Natus Vincere a FNATIC, kteří svedou čistě evropský duel. V grandfinále tak totiž stoprocentně bude jeden z evropských týmů, takže je rozhodně na co se těšit!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama