Do Overwatch 2 míří pansexuální hrdina Lifeweaver. Jaké bude mít schopnosti?
Gaming Overwatch 2 (PC) Článek Do Overwatch 2 míří pansexuální hrdina Lifeweaver. Jaké bude mít schopnosti?

Do Overwatch 2 míří pansexuální hrdina Lifeweaver. Jaké bude mít schopnosti?

Josef Ventrča

Josef Ventrča

4. 4. 2023 20:30

Novou postavu si zamilují zejména hráči preferující supporty.

Reklama

V populární first-person střílečce Overwatch 2 s příchodem 4. sezóny přibude nová hratelná postava jménem Lifeweaver, jak informovali vývojáři na Twitteru a server PCGamesN. Bude se jednat o ranged healera s útočnými a podpornými schopnostmi, který se identifikuje jako pansexuál a je oslavou thajské kultury.

Vhodný pro zkušené i začínající hráče

Lifeweaver je devátým přidaným supportem a celkově 37. postavou objevující se v oblíbené střílečce od Blizzardu. Svými schopnostmi sedne zejména všem hráčům preferujícím léčení a podporování týmových kolegů.

Dokáže totiž vytvářet vznášející se plošiny Petal Platform, které pomohou ostatním hrdinům (i nepřátelským) se dostat na vyvýšená místa. Spoluhráče pak může ochránit tím, že je pomocí schopnosti Life Grip přitáhne k sobě. Tahle abilita bude efektivní zejména k bleskové záchraně jedinců vykopnutých mimo mapu, nebo pokud bude potřeba někoho rychle stáhnout z těžké palebné linie. Ultimátka se jmenuje Tree of Life, díky níž kdekoliv na mapě vytvoří obří strom vysílající léčivé impulsy, ale taky poskytne krytí týmu před nepřátelskou palbou. Důležitým prvkem bude i regenerativní kouzlo Healing Blossom. Má taky schopnost Rejuvenating Dash poskytující mu malou dávku léčení. Ta bude nápomocná při ústupu nebo změně pozice.

Kromě podpůrných schopností ale disponuje i útočnou abilitou zvanou Thorn Valley, která umí způsobit poměrně úctyhodné poškození. Pasivní schopností bude takzvaný Parting Gift, který zajistí, že po každé smrti Lifeweaver upustí léčebný předmět, co mohou vzít hráči obou týmů.

Hlavní designér hrdiny Alec Dawson pro server PCGamesN řekl, že Lifeweavera ocení zejména hráči, kteří mají například problém s přesností. „Cílem bylo vytvořit dalšího supporta nespoléhajícího na míření. Navrhli jsme ho pro lidi, kteří se více soustředí na pozice a herní okolí,“ sdělil. Dodal, že je přístupný začátečníkům, ale k dokonalému ovládnutí jeho schopností bude nutný pořádný trénink.

Do Overwatch 2 míří pansexuální hrdina Lifeweaver. Jaké bude mít schopnosti?

Tvůrci dále uvedli, že si dobře bude rozumět s další hratelnou postavou - Symmetrou. Podle lore se totiž jedná o bývalé spolužáky z akademie, což se projeví na hratelnosti i v hláškování hrdinů. „Měli by tvořit výbornou týmovou souhru,“ řekl hlavní technický tvůrce postavy Chonlawat Thammawan. Dawson pak poznamenal, že svými schopnostmi dokáže rychle přeskupit agresivní flankery, jako jsou Genji nebo Reaper, zatímco může dočasně zaskočit za burst healery, kterým se zrovna nabíjí jejich léčivé ability a kouzla.

Oslava thajské kultury a lásky

Nový hrdina však upoutal pozornost i kvůli svému vzniku a příběhu. Lifeweaver, vlastním jménem Niran Pruksamanee, má být extrémně přitažlivý pansexuální Thajec. „Od oblečení až po ikonografii je jeho design oslavou thajské kultury,“ vysvětlil v rozhovoru pro PCGamesN Thammawan a dodal, že uvedení hrdiny se dokonce shoduje s příchodem thajského nového roku.

S informací, že se jedná o první pansexuální postavu v Overwatch 2 přišel server Kotaku, který vyzpovídal narativního designéra Gavina Jurgens-Fyhriea. Lifeweaver má navíc během hraní flirtovat s ostatními hrdiny. „Jsem velmi rád, že je to součástí jeho identity. Jsme ale zvědaví, jak to hráči přijmou," sdělil Jurgens-Fyhrie.

Ten se pak rozpovídal o jeho osobnosti a ději. Bude se jednat o vřelou a přátelskou povahu, která přirozeně podporuje týmového ducha. Zdrojem Lifeweaverových léčebných schopností je vlastní vynález Biolight, což je zázračná regenerační technologie, kterou vyvinul, aby pomohl zraněným a nemocným osobám, jež potkal na svých cestách.

Postava bude zdarma hratelná od 11. dubna, kdy v Overwatch 2 startuje čtvrtá sezóna, až do 24. dubna. Poté pro odemknutí nového supporta bude nutné vlastnit Battle pass. Přidání hrdiny bude provázet i event oslavující thajský nový rok, a spolu s ním se do hry přidají arkádové módy B.O.B a Weave, které hráčům umožní hrát pouze za Lifeweavera, a účastí v nich lze získat Lifeweaverův skin Cassia vypadající jako thajská národní květina.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama