Do Plague Inc. přibudou anti-vaxxers
Zajímavosti Článek Do Plague Inc. přibudou anti-vaxxers

Do Plague Inc. přibudou anti-vaxxers

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 3. 2019 03:41

Může za to petice.

Reklama

Plague Inc. je hra vytvořená společností Ndemic Creations. Na první pohled jde o jednoduchou hru, kde ovládáte určitý druh viru či nemoci. Váš úkol je tuto nemoc rozšířit po celém světě a všechny lidi vyvraždit.

Do Plague Inc. přibudou anti-vaxxers

Svůj virus máte možnost posílit různými vylepšeními a i chováním lidí jako je kašlání, kýchání apod. A právě k těmto vylepšením se v brzké době přidá skupina lidí nazvaná jako anti-vaxxers, tedy lidé, kteří odmítají očkování nejen na sobě, ale často i na svých dětech.

Celá událost započala po rozšíření neštovic (bohužel nejen) v Americe. Stalo se tak právě díky této skupině lidí, mezi kterými se tato nemoc šíří. Nebudeme zde moc zabrušovat do téma zdraví, každopádně na tuto událost reagovala skupina hráčů, kteří začali od vývojářů z Ndemic požadovat přidání anti-vaxxerů do hry. Založili kvůli tomu i petici. Vývojáři prosby neignorovali a oznámili, že pokud tato petice získá 10 000 podpisů, anti-vaxxery do hry skutečně přidají.

Do Plague Inc. přibudou anti-vaxxers

A podařilo se.

Do Plague Inc. přibudou anti-vaxxers

James Vaughan, jeden z vývojářů, prozradil, že již pracují na mechanice anti-vaxxerů a jejich fungování ve hře. Je také neuvěřitelně potěšen, že ačkoliv je hra venku již 6 let, stále je o ní velký zájem. Dále je dle Jamese velice důležité upozorňovat lidi na důležitost očkování.

Nemoce a choroby jsou obrovské problémy, kterým musí celé lidstvo čelit. Už tak je zde několik příčin (např. rezistence vůči antibiotikům) které zapříčiňují opětovné probuzení nemocí, které jsme skoro vymýtili. Nedokážu si představit, jak by náš svět vypadal bez moderní medicíny s lidmi, kteří by opakovaně dostávali neštovice. Je důležité upozorňovat na to, že by se lidé měli nechat očkovat. Pokud tomu pomůže naše rozšíření do hry, pak to stojí za to.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama