Doplněk pro Twitch by mohl vyřešit problém s autorskými právy
Zajímavosti Článek Doplněk pro Twitch by mohl vyřešit problém s autorskými právy

Doplněk pro Twitch by mohl vyřešit problém s autorskými právy

David Jiránek

David Jiránek

20. 7. 2021 13:00

Musíte ale používat Spotify.

Reklama

Poslední roky má Twitch velké problémy s DMCA právy a nevypadá to, že by se situace do budoucna měla zlepšit. Nejde totiž ani tak o problém platformy, nýbrž právnické náležitosti. Tento fakt nicméně streamerům život neusnadňuje. Nové rozšíření na Twitch by ovšem pomoci mohlo.

Doplněk SpotifySynchronizer by teoreticky měl obejít problém se spouštěním problematické hudby na Twitchi. Jeho princip je přitom velmi jednoduchý. Streamer si doplněk nainstaluje do widgetů pod streamem a propojí ho se svým Spotify účtem. Divák se poté přihlásí skrze ten samý widget a spustí synchronizaci. Výsledkem je, že vysílající i divák poslouchají stejnou hudbu ve stejný okamžik, ale ne skrze Twitch.

Doplněk pro Twitch by mohl vyřešit problém s autorskými právy

Samozřejmě plugin problém s právy zcela nevyřeší. Zároveň doplněk trpí určitými omezeními. Pokud streamer skladbu sám přepne v průběhu poslechu, musí manuálně vynutit aktualizaci synchronizace. To může být pro mnohé dost otravné. Bohužel napojení na Spotify skrze API není tak robustní. Dalším omezením je prostý fakt, že obě strany musí využívat k přehrávání hudby službu Spotify.

S doplňkem přišel Petr "PequenoO" Madsen, který se inspiroval GTA RP streamy. Pokud máte zájem widget vyzkoušet, naleznete ho zcela zdarma na webu Twitche.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama