Draconius GO - klon Pokemon GO, nebo nová skvělá hra?
Gaming Článek Draconius GO - klon Pokemon GO, nebo nová skvělá hra?

Draconius GO - klon Pokemon GO, nebo nová skvělá hra?

Thundarr

Thundarr

31. 10. 2017 14:32

Draconius GO vyšel před pár dny a z liliputa, který měl něco kolem 5 000 hráčů se stává zdravá konkurence..

Reklama

Draconius GO vyšel před pár dny a z liliputa, který měl něco kolem 5 000 hráčů se dostal během týdne na více než 100 000 hráčů. Samozřejmě hra se na první pohled jeví jako kopie Pokémon GO, dokonce na oficiální facebookovém profilu o tom píší vývojáři. Niantic oficiálně podal stížnost na APPstore, o porušení autorských práv. Sami se vyjádřili, že doufají, že se Niantic bude více věnovat vylepšování svého produktu než napadání konkurence. 

Draconius GO - klon Pokemon GO, nebo nová skvělá hra?

 

Co si budeme nalhávat, Draconius GO je prakticky identická kopie Pokémon GO s rozdílným prostředím. Víme, že Pokémon GO natáhl lidi díky Pokémonům, a novému stylu hry. Trápí jej ale velké problémy se stabilitou (prakticky každá aktualizace poslední doby způsobila nějaké problémy) a hlavně znuděnými hráči. Jak je na tom Draconius?

Všechno, na co jsme zvyklí z Pokemon GO ve hře Draconius máme, včetně tlačítek, totemů, gymů, můžete si vyšlapat vajíčka, chytat příšerky, nalézt nové potvůrky, vyvíjet a soustředit se na pohyby a statistiky.

Draconius GO - klon Pokemon GO, nebo nová skvělá hra?

 

Kromě známého vzorce z Pokemon GO dodává Draconius další funkce, z nichž většina je velmi žádaná hráčskou základnou Pokemon GO:

  • PVP souboje ve hře opravdu fungují
  • Questy, mise a lov pokladů
  • Stopování příšer
  • Funkční a zábavná hra i na venkově
  • Dálkové líhnutí vajíček (skrze dračí matku)
  • Spawny rozmístěné po celém světě
  • Můžete chytat draky

Hra je zábavná, chytáte různé příšerky, líhnete vajíčka, zabíráte různé knihovny, nebo arény. Občas vás napadne nějaká ta divoká příšerka. Líbí se mi funkční prostředí, mechaniky, přibližování a celkové ovládání hry. Vzhledem k množství hráčů je nyní sbírání prémiové měny vcelku snadné. Stačí najit totemy, naskládat tam příšerky a jednou denně vybrat odměnu.

Ve hře je krom odměn taky magie. Kombinací různých kamenů můžete kouzlit. Někteří tvrdí, že jsou to věci, které se dříve, nebo později objeví v Pokémon GO taky. Jak dlouho jim to ale bude trvat? Jak dlouho bude trvat, než vše bude funkční?  

Hraní na venkově má smysl, je zábavné..

Draconius GO - klon Pokemon GO, nebo nová skvělá hra?

Spawny a jiné body zájmu fungují jinak než v PO:GO. Jsou vytvořeny algoritmem, který načte data mapy a určí, kde mají být vytvořeny arény, sloupy, nebo portály.

Jinými slovy, celý svět je víceméně rovnoměrně pokrytý herním obsahem. Bez ohledu na to, kam jdete, budete stále moci chytat příšery, sbírat míče a zapojit se do hry Draconius.

Můžete na následujících obrázcích porovnat mapy obou her. Co myslíte, kde se budete více bavit?

 

Draconius GO - klon Pokemon GO, nebo nová skvělá hra?

Pokémon GO má výhodu, že označuje různá zajímavá místa, jako body zájmu, takže hraním se můžete dostat na místa, kde by jste se normálně nedostali, tím pádem objevíte například historická místa. To se u Draconius nestane vzhledem k náhodně generovaným bodům zájmu. Některé dokonce mohou být problematicky dostupné (na vodě). Na tom ale vývojáři pracují.

Z počátku jsem měl problémy s házením míčků, hlavně s točivými míčky. Hru bych momentálně nedoporučil jako úplnou náhradu Pokémon GO. Hrál bych obě dvě hry současně. Popravdě v poslední době stačí PO:GO zapnout jen při eventech, tak proč si čas nezpestřit novou vizáží Draconius GO? 

Ve hře není dostatečný počet hráčů na to, abyste bojovali o body zájmu. Většinou jsou neobsazené a stačí je obsadit. Momentálně je ve hře 125 příšerek v bestiáři, což na nějakou dobu zabaví. Za mne rozhodně zajímavá hra, dám ji šanci. 

Malý poznatek na závěr, hra funguje, i když vám vyprší data. Dokonce hra je schopna nastartovat i s omezenou rychlostí dat. To je dobrá zpráva ne?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama