Drama až do konce! Skupina B nabídla pořádnou přestřelku
Esport Valorant Článek Drama až do konce! Skupina B nabídla pořádnou přestřelku

Drama až do konce! Skupina B nabídla pořádnou přestřelku

Aleš Pelc

Aleš Pelc

15. 8. 2022 20:33

Oboje má na svědomí celek Banda

Reklama

Streamovaná dohrávka skupiny B nabídla velice zajímavé kousky. Odehrála se tři prodloužení, povedlo se pár comebacků a ENTERPRISE provedli „speedrun“ do play-off.

Obsah třetího herního dne skupinové fáze Grunex Challenge začal eliminačním zápasem mezi FARMERS a Nimble. Očekával se vyrovnaný duel a ten taky přišel. Na Ascentu – picku Nimble, začali lépe hosté, vedení za stavu 4:1 jim ale dlouho nevydrželo a otěží se chytl soupeř. Tabulka na konci poloviny ukazovala skóre 7:5 pro Nimble. Ti pokračovali ve výherním tempu i nadále a dostali se až na stav 11:5. Tam opět zakročili FARMERS a pomalu se začali vracet zpět do hry. Z následujících osmi kol farmáři vyhráli sedm a prodlužovalo se. V druhém prodloužení se štěstí přiklonilo k domácímu týmu a ten slavil výhru Ascentu. Výsledek této napínavé mapy se pravděpodobně podepsal na pokračování tohoto duelu, následující Bind byl ze strany FARMERS žalostný a Nimble tak rychle ukončil sérii se skóre 2:0.

Utkáním dne mělo být opětovné setkání ENTERPRISE a Bandy, které proběhlo v kvalifikacích. Dost lidí tak asi zklamalo, že zápas trval jen něco málo přes jednu hodinu. Obě mapy šly jednoznačně ve prospěch červenobílé organizace a Banda mohla začít přemýšlet, co změnit, aby se stejný výsledek neopakoval i v nadcházejícím rozhodujícím duelu s Nimble.

Změna se tak rychle nepodařila najít a Banda se trápila i proti svému dalšímu soupeři. Mapa Ascent Nimble vyhovovala, a i proto ji získali s výsledkem 13:5. Na soupeřově picku už se boNgův tým zapojil do hry. Kola se přelévala ze strany na stranu, prodloužení tak nebylo překvapením. V něm Banda nechybovala a srovnala na 1:1. Decider se odehrával na poněkud neobvyklé mapě. Ani jeden z týmů se s Iceboxem v Grunex Challenge ještě nesetkal, nedalo se tedy odhadnout, jakým stylem bude probíhat. Odpověď je jednoduchá, probíhal v režii Drahomíra „Bobyse“ Pohořalého. Hvězda Bandy táhla sama svůj tým masivně dopředu, přesto byl ve vedení celek Nimble a vše naznačovalo, že to také dotáhne do konce. Za stavu 6:11 však Banda zakročila a vydala se na masivní comeback. A nebýt jednoho ztraceného kola, dokonce to i vyjde. Následoval ale další overtime, který měl rozhodnout, jaký tým se posune do play-off a kdo naopak své působení v turnaji ukončí. Banda pokračovala ve své jízdě, a přestože Nimble první machtpoint odvrátili, druhý už nezvládli.  

Nimble vs. FARMERS - 2:0 (15:13, 13:4)

ENTERPRISE vs. Banda - 2:0 (13:2, 13:5)

Nimble vs. Banda - 1:2 (13:5, 12:14, 13:15)

Po vyčerpávajícím utkání se o své pocity podělil kapitán Bandy, Jan „boNgo“ Zvára. 

Čau boNgo, postupujete po vydřené třímapové bitvě s dvěma overtimy. Jaké máš dojmy z tohoto zápasu?
Ahoj, no docela rozpolcené, protože jsme si mysleli, že to bude trochu lehčí, ale opak byl pravdou. Měli jsme psychickou výhodu v tom, že jsme je už jednou porazili v Bo3 sérii v prvním zápase ve skupině, na druhou stranu oni měli výhodu v tom, že se mohli dívat, jak hrajeme a k tomu měli pauzu mezi zápasy. Série to byla super, těžká, nervy drásající, ale nakonec jsem rád, že jsme vyhráli a můžeme zabojovat dál.
S Nimble jste se v Grunex Challenge střetli už potřetí. Nejprve vám v kvalifikacích nedali šanci, na úvod ve skupině to dopadlo přesně naopak a teď napotřetí v rozhodujícím zápase, který se dost možná stane nejdelším celého turnaje. V čem se tato utkání lišila?
První zápas jsme udělali chybu ve vetu, nechali nám open Bind a Breeze a my jsme z nepochopitelného důvodu vzali Breeze, který jsme spolu před tím ani jednou nehráli, takže jsme vařili z vody a podle toho to taky dopadlo. Bind jsme si ukázali alespoň teoreticky, jak bychom chtěli hrát a měli na něm dva scrimy, takže jsme měli jít stoprocentně pro něj. Druhá série byla Bo3 a věděl jsem, že si budou věřit znova na Breeze, tak jsme se na to připravili a vyplatilo se to. Naši mapu jsme vyhráli též, takže proto to bylo v uvozovkách tak lehké. Třetí série už byla podle mě spíš o psychice, věděli jsme o sobě už spoustu informací na různých mapách, takže jsme se mohli navzájem na sebe připravit, což se opět potvrdilo, protože oni vyhráli naši mapu a my zase naopak tu jejich. Když to bylo 1:1, tak jsme šli hrát Icebox, který jsme spolu taky ani jednou nehráli, a tak nezbývalo nic jiného, než to hrát přes Bobyse, který si to celý odcalloval a naštěstí to tak nějak vyšlo. Bobys jel neskutečný rakety a Lucas měl neskutečný impact při lurkování.
Jak vidíš vaše šance v play-off? Zkušeností máte spoustu, kromě občasných výpadků předvádíte solidní výkony. Přesto jste s ENTERPRISE prohráli rozdílem třídy. Co očekáváš od dalších soupeřů a jak se budete připravovat?
Šance jsou vždy, všechno bude záležet na tom, jak bude udělaný pavouk a koho dostaneme. Ještě neznám všechny týmy, které tam jsou, tak nemůžu úplně soudit, každopádně to vypadá že tam budou hodně solidní EU mixy a nebo naše CZ/SK týmy, které spolu hrají už delší dobu. Pokud týmy dopadnou v ostatních skupinách tak, jak by podle papírových předpokladů měly dopadnout, tak to bude opravdu hodně těžké. Budeme se připravovat tak, že si upravíme map pool a budeme sledovat ostatní týmy, jak hrají. Zápas s EP bych nerozebíral, jen bych řekl, že jsme se nedokázali dostat ani chvíli do zápasu.
Díky za rozhovor. Ať se daří.

 

Taky moc děkuji.

V průběhu streamu se opět hráli úvodní duely z dalších skupin. Na řadě byla skupina C a střetnutí EUgang s JenAntiKotel. Šlo o další vyrovnané utkání, ale zkušenosti a individuální síla polských střelců v mixu rozhodla ve propěch EUgangu. Druhý z úvodních duelů mezi Woof Woof a LanPartyHotel se předehrál už v pátek. 

EUgang vs. JenAntiKotel - 2:0 (13:9, 13:11)

Woof Woof vs LanPartyHotel - 2:0 (13:11, 13:5)

Další působení těchto celků je na programu dnes, kdy bude opět v 15 hodin stream zabírat vyřazovací souboj LanPartyHotel a JenAntiKotel, pokračovat se bude winner’s bracketem a EUgang vs. Woof Woof a nakonec přijde znovu rozhodující duel. Při sledování nezapomeňte sledovat náš Instagram a připojit se do soutěže o 2TB SSD M.2 disk od Kingston Fury, od jejího konce už zbývá jen pár dní!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama