Dry November? Pro EMEA ani náhodou! Red Bull zachraňuje evropský Valorant esport
Esport Valorant Článek Dry November? Pro EMEA ani náhodou! Red Bull zachraňuje evropský Valorant esport

Dry November? Pro EMEA ani náhodou! Red Bull zachraňuje evropský Valorant esport

Sgt Navážka

Sgt Navážka

14. 10. 2021 16:12

Red Bull se rozhodl uspořádat druhý ročník turnaje Home Ground v nejlepší možný čas

Reklama

Dry months. Tak pojmenovali fanoušci Valorant esportu měsíce, ve kterých se čeká na další VCT turnaj. Po říjnu nabytém kvalifikačními zápasy Last Chance Qualifier se očekával suchý listopad, navíc velmi nepříhodně situovaný před vrcholem letošního VCT, majoru Valorant Champions. Žádný "Dry November" se ale v Evropě konat nebude. Red Bull se rozhodl uspořádat v ten nejlepší čas druhý ročník turnaje Home Ground. 

Otevřená kvalifikace je oznámena ještě na tento měsíc, z ní ovšem vzejde pouze jeden tým z šestnácti. Zbylých patnáct tvoří týmy pozvané přímo na event, a účastnit se tak bude celá špička EMEA regionu.

Dry November? Pro EMEA ani náhodou! Red Bull zachraňuje evropský Valorant esport

Samotný turnaj se odehraje mezi 4. a 7. listopadem ve velmi specifickém formátu, po kterém je celý turnaj pojmenovaný. Šestnáct týmů bude rozhozeno do pavouka, jenž se odehraje v systému single-elimination. Na začátku každého duelu si oba týmy vyberou svou mapu, která bude jejich "home ground" a na nich se v prvních dvou střetech utkají. V případě, že jeden z týmů bude mít na svém kontě po odehrání home ground map dvě vítězství, postupuje automaticky do dalšího kola. Pokud ale bude stav 1:1, odehraje se celý zbytek duelu v bo5 formátu.

Opravdu velkou službou je neočekávaný turnaj především pro týmy, které budou náš region reprezentovat na Valorant Champions. Kupříkladu tým Fnatic od 6. září nehrál jediný profesionální zápas a nebýt pomocné ruky od Red Bullu, až do závěrečného majoru by mohl potrénovat s ostatními týmy maximálně ve scrimech. 

Open kvalifikace se odehraje mezi 18. a 21. říjnem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama