E-sporty rostou díky nečekanému spojenci
Partnerský obsah Článek E-sporty rostou díky nečekanému spojenci

E-sporty rostou díky nečekanému spojenci

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

3. 12. 2018 03:57

Čím více sponzorů, tím lepší podmínky.

Reklama

E-sporty neustále rostou, vítězové prestižních turnajů dostávají odměny ve stovkách milionů korun a obecně se zdá, že s možnostmi streamování na Twitchi/Youtube a živého sledování obsahu jsou hry na rozkvětu. Je to naprostá pravda a hodnota hlavních lig her jako League of Legends, Overwatch, Counter-Strike: Global Offensive a Dota 2 jsou ohodnoceny miliardou dolarů (23 miliard korun), což je oproti minulému roku více než třetinový nárůst. V tomto čísle jsou zahrnuty sponzorské smlouvy, reklama, práva na vysílání, ceny vstupenek atd..

I přes toto na první pohled obrovské číslo se e-sporty musí sklonit před sázkovými kancelářemi, které na programing a turnaje vypisují kurzy. I přes regulace hlavně v USA se jen za rok 2018 vsadí na e-sporty přibližně 7 miliard dolarů, a do roku 2020 se tato částka zdvojnásobí.

Jak velký je trh se sázením na e-sporty oproti jiným sportům?

I když by se mohlo zdát, že sázení na e-sporty je již tak obrovské (a vlastně by to byla pravda), oproti zaběhnutým sázkám se pořád jedná o trpaslíka. Hodnota celého trhu se sázením se odhaduje na 700 miliard dolarů až 1 bilion dolarů, což je pro představu zhruba 20x roční rozpočet České republiky.

Zatímco ale sporty jako hokej, fotbal a další jsou s námi desítky let a okruh sázkařů se tolik nezvětšuje, u e-sportů je situace jiná. Pořádný boom v rozšíření e-sportů totiž zažíváme díky možnosti masovému vysílání i sledování právě teď, a s růstem e-sportů bude růst samozřejmě i trh se sázením.

Je to pro nás dobrá zpráva?

Rozhodně ano. Čím více sponzorů, tím lepší podmínky i pro samotné hráče. Sázkové kanceláře sponzorují ty největší sportovní týmy na světě, a díky korporátním penězům je možné i v budoucnu pořádat ještě větší a prestižnější turnaje, přilákat nové hráče, diváky, zlepšit podmínky ale třeba i samotné technologie.

To vše jsou pro jakékoliv odvětví naprosto fantastické zprávy, a e-gamingu i díky možnosti sázení svítá na ještě lepší časy, než jaké zažívá teď. Jestli se samozřejmě svezete na vlně sázení, které je momentálně na e-sporty nejvýhodnější, je pak opravdu čistě na vás. Kdyby vás přeci jen toto téma lákalo, více se o sázení na e-sporty dozvíte tady.

 

18+ Hrajte zodpovědně. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama