E3 2019: Square Enix
Gaming Článek E3 2019: Square Enix

E3 2019: Square Enix

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

12. 6. 2019 14:00

Přehled některých představených her od Square Enix na E3 2019.

Reklama

Japonské vývojářské studio Square Enix pořádalo v pondělí večer tiskovou konferenci v rámci festivalu E3 2019 v Los Angeles. Opět se čekalo na oficiální oznámení několika nových AAA titulů, o kterých se šuškalo ještě před tímto největším herním svátkem. Na mysli máme například Avengers, Dying Light 2 nebo remake Final Fantasy VII. Kromě těchto velikánů dostaly prostor na pódiu i jejich menší projekty. V tomto článku se podíváme na některé oznámené hry, které jsou spíše atraktivní pro hráče v našich končinách. Nebude chybět ani záznam z celé tiskové konference, který naleznete pod článkem.

Marvel's Avengers

Na vývoji se podílely dva týmy - Crystal Dynamics (tvůrci Tomb Raider) spolu s Eidos Montreal (Deus Ex: Human Revolution). O této akcí nabité hře si můžete více přečíst a mrknout na trailer v samostatném článku zde.


Dying Light 2

O tom, že se chystá pokračování akčního survivalu Dying Light 2, se už nějaký pátek ví. Na tiskové konferenci si Square Enix přichystali ještě nový gameplay trailer. Zajímavým prvkem, který vás zde čeká, jsou vaše rozhodnutí, která výrazně ovlivní nadcházející události v příběhu i prostředí. Městský parkour mezi zombíky si budete moci zahrát pravděpodobně od jara 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.


Final Fantasy VII Remake

Tato zpráva nejspíš potěšila spoustu fanoušků Final Fantasy. Původní "sedmička" z roku 1997 se dočká svého přepracování, které vypadá naprosto odlišně na pohled i hratelností. Square Enix použili moderní design, real-time bojový systém a kameru z pohledu třetí osoby. Překvapením je, že půjde o epizodickou hru, dílčí epizody ale budou vycházet nejspíše v rozmezí let než měsíců, protože se bude jednat o samostatné rozsáhlé tituly. Jen pro zajímavost, remake vyjde na dvou blu-ray discích. Datum vydání je stanoveno na 3. března 2020 pro vlastníky PlayStation 4.


Final Fantasy VIII Remastered

Další novinkou ze světa Final Fantasy je připravovaná remasterovaná verze Final Fantasy VIII. To je vše, co zatím bylo prozrazeno. Remaster by měl být dostupný na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch někdy během roku 2019.


Final Fantasy XIV: Shadowbringers

Square Enix předvedli i nový trailer pro třetí rozšíření Final Fantasy XIV, to nese název Shadowbringers. Díky němu si vaši postavu můžete dotáhnout až do levelu 80, probijete se novými dungeony a raidy, prozkoumáte nové oblasti, dostanete práci navíc a otevře se vám i možnost si zahrát za nové rasy - Ciera a Hrothgar. Dodatek vyjde už 2. července 2019 na PC. PlayStation 4 a Xbox One.


Final Fantasy Crystal Chronicles

Posledním titulem z Final Fantasy dynastie jsou Crystal Chronicles, které se dočkají remasteru. Ten přinese nový herní obsah, update grafiky a hlasovou interakci. Taky vám umožní hrát lokální multiplayer až pro čtyři hráče nebo online s přáteli. Vychází v zimě 2019/2020 na Nintendo Switch, PlayStation 4, iOS a Android.


Outriders

Nová kooperativní střílečka Outriders od vývojářů ze studia People Can Fly s sebou přinese poměrně temnou atmosféru. Hra by měla být vsazena do brutálního a nekompromisního světa. Na více informací si ještě budeme muset počkat. Světlo světa by Outriders mělo spatřit v létě 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.


Oninaki

Včera bylo představeno i klasické akční JRPG Oninaki od vývojářů z Tokyo RPG Factory. V Oninaki budete během boje sbírat ztracené duše, které vám zajistí unikátní útoky a schopnosti. Hlavním představitelem je Kagachi, se kterým prozkoumáte svět mrtvých a živých. Hra vychází 22. srpna 2019 na PC, PlayStation 4 a Nintendo Switch.


Kingdom Hearts Re:Mind

Kingdom Hearts Re:Mind je nadcházející DLC pro Kingdom Hearts III. Zatím se můžete podívat na trailer, který toho moc neřekne. DLC by mělo vyjít v zimě 2019/2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.


Během konference toho bylo oznámeno mnohem více, například definitivní verze Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age, Dragon Quest Builders 2, remastorovaná verze The Last Remnant, nebo speciální značka pro indie hry Square Enix Collective. Pokud vás něco z toho zajímá, podívejte se na video z tiskové konference níže. Nezapomeňte se nám svěřit, která z her vás zaujala, popř. co vás zklamalo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama