Easter Eggy v Kingdome Come
Gaming Článek Easter Eggy v Kingdome Come

Easter Eggy v Kingdome Come

Jakub Osička

Jakub Osička

22. 2. 2018 18:50

Ani v aktuálním hitu z dílny českých Warhorse Studios nechybí drobné odkazy na jiná díla a jiné maličké zajímavosti.

Reklama

Možná byste těžko hledali hru, do které vývojáři nezapracovali nějaký zajímavý odkaz, drobnůstku se skrytým významem nebo zkrátka poctu čemukoliv, co sami mají rádi. Easter eggy neminuly ani Kingdom Come. Pojďme se na některé z nich podívat.

Pán prstenů: Společenstvo Pochodně

Pamatujete, jak v prvním díle Tolkienova velkolepého fantasy dostal Frodo od Galadriel světlo Eärendil? Stejná slova, která elfská paní použila pro popis tohoto vzácného předmětu, najdete v Kingdom Come v popisku obyčejné pochodně. Nic to nemění na tom, že jsou i v tomto případě velmi výstižná.

Easter Eggy v Kingdome Come

Jména koní a třeba Roach ze Zaklínače

Poctu Kingdom Come věnovalo i legendárnímu Zaklínači. Ve hře mimo jiné najdete koně, který vypadá téměř totožně jako Geraltův Roach a dokonce se tak i jmenuje. Najít byste ho měli v Mrchojedech. Celkově v Kingdom Come ale najdete mnoho koní, jejichž jména je spojují s alteregem z jiného prostředí. Nechybí třeba Šemík, Epona ze Zeldy, Truhlík ze Zeměplochy a mnoho dalších.

Easter Eggy v Kingdome Come

Hra o trůny

No jasně - nesmělo se zapomenout ani na seriálový hit produkce HBO a potažmo samozřejmě knižní předlohu Hry o trůny. Ve hře najdeme meč, který se jmenuje Needle - tedy Jehla. Stejný meč třímá ve Hře o trůny ve svých rukou Arya Stark.

Hon na Wolverina

Dokonce ve hře můžete objevit i odkaz na jednu z nejznámějších postav komiksového univerza Marvelu - Wolverina. Tentokrát je odkaz vložený v trošku morbidnějším stylu. V lese můžete mezi kameny najít Wolverinovu ruku s adamantiovými drápy.

 


GrunexCast #20: Předplatná her jako budoucnost?

Archiv podcastů

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama