[EHL] Pardubice porazily Liberec, v čele tabulky je Boleslav
Esport NHL 21 (PS4) Článek [EHL] Pardubice porazily Liberec, v čele tabulky je Boleslav

[EHL] Pardubice porazily Liberec, v čele tabulky je Boleslav

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

11. 2. 2021 01:25

Výsledky 9. kola ENYAQ hokejové ligy.

Reklama

Utkání mezi Libercem a Pardubicemi mělo rozhodnout, který z týmů nejspíš ukončí základní část na prvním místě. V přímém přenosu se tak svedla jedna z nejdůležitějších bitev letošní sezony. Oba týmy měly za sebou vítěznou šňůru, navíc Liberec dosud ani jednou neprohrál ve 2v2 zápasech, v čem taky spatřovali svou největší výhodu, jak v rozhovoru pro EHL řekl DannyZedlo. Jenže už od prvního zápasu mezi Hcpce1996 a Dzouvim se utkání nevyvíjelo příliš dobře pro Severočechy. Liberecký kapitán po celý duel dotahoval jednobrankové manko ve velmi vyrovnané hře, ale nakonec podlehl 2:3. Druhý zápas sice otvíral Liberec po gólu DannyZedla, jenže Jarin zvládl vyrovnat a otočit vývoj na svou stranu. Bílí Tygři se ale nevzdali a ještě v základní hrací době vyrovnali stav na 3:3. O vítězi nakonec rozhodovaly samostatné nájezdy, ve kterých bylo úspěšnější Dynamo. Zápas trojek předvedl gólovou smršť, ve které byl úspěšnější Doublemaca z Liberce. Ve 2v2 zápase se rychle do dvoubrankového vedení dostali Dzouvi s DannyZedlem, ale pardubičtí gameři zvládli ustát nátlak, a ještě do konce první třetiny famózně otočili stav na 2:3. Ve druhé třetině navýšili na 2:4. Liberec pak ještě zvládl ve 48. minutě snížit na 3:4. Dynamo si ale vedení už udrželo a bylo jasné, že si odnese 3 body. V posledním zápase Pardubice potvrdily svou večerní dominanci výhrou 2:5.

Důležité utkání se odehrálo i mezi celky PSG Berani Zlín a HC Olomouc. Oba týmy bojují o postup do play-off, a tak je pro ně zisk tří bodů stěžejní. Do zápasů se zakousli především hanáčtí gameři, kteří nedali Beranům jedinou šanci. Po sympatických výkonech si odnesli ze všech zápasů výhry 5:7, 0:4, 4:5, 1:4 a 2:9. Na záznam obou utkání se můžete podívat na twitch kanále EHL.

V pátek se odehrál duel mezi posledními celky tabulky. Kometa Brno si konečně zpravila hořkou chuť po sérii porážek a odnesla si tři body po vítězství 4:1 nad Vítkovicemi. O pojištění si postupového místa v tabulce bojovaly celky HC VERVA Litvínov a HC Škoda Plzeň. Litvínovský kapitán Winci sice zvládl svůj duel na jedničku, ale poté neuspěla největší posila týmu Kumbik ani trojka TheNotorik, a tak o vítězi rozhodli až čtyřhry. Z nich si Litvínov odnesl výhry 4:1 a 5:1, a tím taky navýšení skóre na 18 bodů.

O víkendu se střetly Karlovy Vary a České Budějovice. Oba celky usilují o postup do play-off a pohybují se na hraně postupových míst. Na virtuálním ledě ale dominovali pouze Karlovy Vary, které zvítězily 4:1 na zápasy. Duel mezi Třincem a Hradcem Králové měl jasného vítěze ve všech ohledech. Oceláři předvedli svou sílu výhrou 5:0.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama