[EHL] Po sedmi kolech kraluje tabulce Liberec
Esport NHL 21 (PS4) Článek [EHL] Po sedmi kolech kraluje tabulce Liberec

[EHL] Po sedmi kolech kraluje tabulce Liberec

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

4. 2. 2021 15:58

Výsledky 7. kola ENYAQ hokejové ligy.

Reklama

Pro oba slezské celky šlo o důležitý zisk tří bodů. Zatímco Vítkovice by se tím konečně odrazily ode dna tabulky, kde stále mají na kontě nulu, tak Třinec by se posunul mezi nejlepších pět týmů a vylepšil si tak postupovou pozici do play-off. Oceláři si tohle plně uvědomovali, jak sám potvrdil jeden z tahounů týmu, Pepcastachurcik: “V 7.kole nás čekalo derby. Chtěli jsme odčinit zaváhání s Litvínovem a Olomoucí a řekli jsme si, že musíme vyhrát 5:0.” To se jim také podařilo stvrdit jednoznačnými výsledky 6:2, 10:2, 4:3, 6:0 a 9:2, čím se ukotvili na 4. místě s 12 body. Na záznam z utkání se můžete podívat na oficiálním twitch kanále.

Ve druhém streamovaném utkání své síly změřily České Budějovice a Plzeň. Motor nevkročil do zápasů správnou nohou a ze souboje kapitánů vzešel lépe Domin. Jenže Budějovicím se poté podařilo vyhrát další dva zápasy a to shodným výsledkem 5:3. Plzeň ještě zdramatizovala vývoj utkání, když si z první čtyřhry odnesla výhru, ale v rozhodujícím zápase pak Tejky s Krchym11 přehráli soupeře 4:2, a Motor tak poodskočil v tabulce na 6. příčku. 

Bílí Tygři Liberec letos předvádí svou dominanci na virtuální ledové ploše. Zkomplikovat jim držení prvního místa v tabulce se nepodařilo ani Hradci Králové. Dzouvi bez servítek doslova rozcupoval Willyho9 13:0. V druhém zápase to nadějně vypadalo i pro libereckou dvojku DannyZedla, jenže nakonec v zápase neuspěl. Následující tři zápasy ale už patřily opět Liberci, a stejně tak i tři body putovaly Severočechům.

V závěsu za Libercem se drží HC Dynamo Pardubice. Ty v 7. kole narazily na Karlovy Vary, kterým ale nedaly jedinou příležitost ke zdramatizování utkání. “Po zápasech 1v1 jsme vedli 2:1, což byla dobrá výchozí pozice do čtyrher. Hned v prvním 2v2 zápase jsme využili matchball a připsali si rozhodující výhru. Nakonec i v poslední čtyřhře jsme vyhráli a zakončili tak sérii 4:1 na zápasy,” popsal vývoj utkání Hcpce1996.  K poměrně vyrovnaným výsledkům v zápasech se vyjádřil i kapitán karlovarského celku Kubin: “Můj zápas s Hcpce byl nesmírně vyrovnaný, soupeř z TOP 4 si ho pojistil až ve 3. třetině. Bohužel o utkáních ale rozhodovala obrana, kterou měly Pardubice lepší. Ve 2v2 nám zase chyběla produktivita a máme problém vstřelit branky. Nicméně si myslím, že celkově šlo o velmi vyrovnané zápasy a soupeře jsme potrápili.

Neskutečně vyrovnané zápasy předvedli gameři týmů HC Sparta Praha a HC Olomouc, během kterých se odehrálo i jedno malé “derby” mezi kapitány. “Na utkání jsem se moc těšil, protože se s Arcadem známe a hrajeme spolu velmi často. Vím, co na něho platí a do utkání jsem vstupoval s mírným sebevědomím. Jenže se pro mě nevyvíjelo vůbec dobře, pokaždé jsem musel skóre dotahovat. Po 2. třetině jsem prohrával dokonce o 2 góly, což mě nutilo přemýšlet, zda se mám držet zvolené taktiky, a nebo ho překvapit změnou. Začal jsem hrát více agresivně a věděl jsem, že když dám rychlý gól, tak znervózní. Gól naštěstí přišel opravdu brzy - v první minutě 3.třetiny. Utkání nakonec v můj prospěch rozhodla branka 40 sekund před koncem,” řekl olomoucký kapitán Indris. Další tři zápasy pak ale Spartě stačily k tomu, aby rozhodly o celkovém vítězi a vylepšení umístění pražského celku v tabulce. Poslední čtyřhra sice opět patřila Kohoutům, kteří alespoň odešli se ctí.

V dalším moravském derby se střetly HC Kometa Brno a PSG Berani Zlín. Modrobílým se poslední tři utkání nevydařila, a tak chtěli nevlídnou bilanci zlomit. Ze začátku to vypadalo slibně, Bladeito porazil zlínského kapitána 5:4. Jenže další dva duely pro sebe urval těsným výsledkem Zlín. Stav utkání na 2:2 vyrovnala Kometa v první čtyřhře, kdy o vítězi rozhodla jediná branka. V posledním utkání ale byli úspěšnější Berani Mikin a Pikej, kteří vyhráli 0:2. Zlín získal důležité body a ještě může zabojovat o účast v play-off. Kometa by ale musela hodně zabrat, aby se dokázala odlepit od konce tabulky.

Výsledky 7. kola základní části:

[EHL] Po sedmi kolech kraluje tabulce Liberec

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama