Enchanted Portals jde ve šlépějích Cuphead
Gaming Článek Enchanted Portals jde ve šlépějích Cuphead

Enchanted Portals jde ve šlépějích Cuphead

Radek Raudenský

Radek Raudenský

13. 10. 2019 15:13

Vývojáři jsou za to terčem kritiky.

Reklama

Určitě znáte titul Cuphead. Studio MDHR ho vydalo v roce 2017 a zaznamenalo velký úspěch, jelikož podobná hra se na trhu do té doby nenacházela. Spojení hardcore plošinovky s retro stylem a skvělým soundtrackem zkrátka přitáhla spoustu pozornosti.

No a pak je zde Enchanted Portals. Hra od studia Xixo Games brzy zamíří na Kickstarter a při této příležitosti vývojáři vydali nový trailer. V tom se dozvídáme hlavní zápletku - dva mladí kouzelníci pokouší kouzla z magické knihy. Vysláním neznámého kouzla ale otevřeli portál, do kterého byli vtaženi. Z tajemné dimenze se dostanou pouze tím, že porazí všechny nepřátele a sesbírají ztracené stránky oné knihy.

Trailer ale obsahuje i gameplay část, ve které můžeme vidět velkou inspiraci právě titulem Cuphead. Studio Xixo Games se stalo ihned terčem kritiky právě kvůli tomu, že se chtějí přiživit na úspěchu studia MDHR. K této situaci se vývojáři vyjádřili.

Ano, Cuphead bylo pro Enchanted Portals obrovská inspirace. Jsme velcí fanoušci Cuphead a chtěli jsme udělat něco podobného, ale s respektem k originálu. Čekali jsme nějakou odezvu, ale trailer se dostal k mnohem většímu množství hráčů, než jsme kdy čekali, a rozhodně nás všechna negativita a hate velmi ovlivnily. Zároveň nás ale mnoho lidí oslovilo s tím, že nám fandí a chtějí, abychom uspěli.

Pokud jste náhodou rádi za to, že někdo pokračuje ve šlépějích Cuphead, a podobná hra vám dva roky chyběla, můžete vývojáře od 24. října podpořit na Kickstarteru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama