Enterprise bojují o přímý postup do semifinále, do play-off zbývají jen dva hrací dny
Esport Valorant Článek Enterprise bojují o přímý postup do semifinále, do play-off zbývají jen dva hrací dny

Enterprise bojují o přímý postup do semifinále, do play-off zbývají jen dva hrací dny

Aleš Pelc

Aleš Pelc

3. 3. 2023 12:53

Český tým aktuálně sdílí druhé místo s Diamant Esports

Reklama

Po skoro měsíční odmlce se vrací VCL: Surge na naše obrazovky s posledním kolem základní části, ve kterém se rozhodne o konečném pořadí pro rozřazení do play-off. Zatím co čtveřice nepostupujících už svůj osud zvrátit nedokáže, lepších šest týmů má stále o co bojovat. Acend už sice mají jistý nejlepší seed, druhé místo rovněž nabízející přímý postup do semifinále upper bracketu je ve hře pro zbylou pětici a každý má reálnou šanci ho ujmout pro sebe. 

Enterprise bojují o přímý postup do semifinále, do play-off zbývají jen dva hrací dny

Do posledního kola vstupují Enteprise z druhé příčky sdílené s balkánskými Diamant Esports. Ani nejvýhodnější vstupní pozice ale Čechům nic sama o sobě nezajišťuje, pronásledovatelé jsou na dosah a jedna prohra bude znamenat propad minimálně o dvě místa. O to nepříjemnějším soupeřem budou v neděli pro Enterprise vedoucí Acend. Červenobílí v prvním vzájemném duelu giganty zničili poměrem 13:4 a určitě by rádi tento výsledek zopakovali, bude to však nesmírně těžké. Oproti tomu Diamant narazí na B8, kteří budou hrát už jen o svou čest. Podobný souboj čeká i CyberWolves, ti vyzvou poslední NOM. Hitchova parta je ze skupinky postupujících druhému místu nejdál a tento zápas může využít jako jednoduchou cestu zpět nahoru. Vypjatému střetu se nevyhnou Anonymo s Rapid Ninjas, kteří spolu v tabulce sousedí. V posledním zápase večera se tedy rozhodne, kdo z bojů o vrch tabulky vypadne a naopak, kdo si výrazně polepší. 

Pět posledních utkání vychází až na pondělní večer, ale ponese se ve stejném rytmu jako neděle. Na úvod se střetnou Acend a NOM, kde oběma celkům už o nic nejde, hned na to půjdou do náročného souboje CyberWolves a Diamant. Tento duel dost možná rozhodne o osudu i dalších týmů a Enterprise. Česká organizace se k zápasu tentokrát dostane až v pozdních hodinách a stejně jako ve zbývajících duelech, i pro ni půjde o střetnutí s už vypadlým celkem. Rapid Ninjas si zahrají s B8 Esports, Anonymo s Anorthosis Famagusta a základní část prvního splitu VCL: Surge uzavřou Enterprise se Zero Tenacity.

Podpořit tuzemské střelce můžete na našem streamu, s komentářem s na vás bude těšit TIXI. 

5.3. – neděle 

B8 Esports vs. Diamant – 17:00 Zero Tenacity vs. Anorthosis Famagusta – 18:00 Acend vs. Enteprise – 19:00 NOM vs. CyberWolves – 20:00 Anonymo vs. Rapid Ninjas – 21:00

6.3. – pondělí 

Acend vs. NOM – 17:00 CyberWolves vs. Diamant – 18:00 B8 Esports vs. Rapid Ninjas – 19:00 Anonymo vs. Anorthosis Famagusta – 20:00 Zero Tenacity vs. Enterprise – 21:00

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama