Enterprise čeká finálová fáze evropské ligy East Surge
Esport Valorant Článek Enterprise čeká finálová fáze evropské ligy East Surge

Enterprise čeká finálová fáze evropské ligy East Surge

Jarmil Černý

Jarmil Černý

24. 5. 2023 19:07

Enterprise míří mezi nejlepší čtyřku!

Reklama

V prvním splitu druhé nejvyšší evropské soutěže se český tým dokázal umístit na druhé příčce, hned po organizaci Acend, kterou repezentuje další český hráč Ondřej "MONSTEERR" Petrů. Letos jsou oba týmy, společně s polskou organizací Anonymo Esports a slovinským uskupením Diamant Esports, opět mezi nejlepší čtyřkou.

Ve hře je, kromě prizemoney, slot v turnaji EMEA Ascension, který dvěma nejlepším týmům z evropských regionálních lig, zajistí místo mezi evropskou špičkou v nejvyšší lize EMEA League.

Enterprise musí ale nejprve zazářit v samotném play-off East Surge. Jeho druhá část se původně měla uskutečnit offline, organizátor ale na poslední chvíli toto LAN finále zrušil a stejně jako celá liga, tak i její velké vyvrcholení, odehrají hráči z domova. Enterprise si v předkole play-off zajistili postup do finální fáze díky porážce Zero Tenacity. K té došlo až v prodloužení třetí mapy po tom, co Enterprise předvedli senzační návrat do hry. Po nevydařeném úvodu totiž prohrávali 11:1, což je příliš i na to, že šlo o mapu Bind a Češi začínali na straně útočníků.

Týmy v obou splitech sbírají body za umístění, které se následně sčítají do společného žebříčku East Circuit Points. První tým poté postupuje přímo do Ascension, druhý si o postup zahraje předkolo. V prvním splitu skončili Enterprise na druhém místě a tak jim patří i druhé místo v celkovém žebříčku. Na první Acend ztrácí 20 bodů, na záda jim dýchá Anonymo Esports se stejným rozdílem. 

Aktuální body TOP 4 v rámci East Circuit Points

  • Acend - 185 bodů
  • Enterprise - 165 bodů
  • Anonymo Esports - 145 bodů
  • Diamant Esports - 100 bodů

Pokud chtějí Enterprise postoupit, potřebují si udržet náskok, který mají na týmy za sebou a zároveň nasbírat o 21 bodů více než Acend s dalším českým střelcem.

Bodování druhého splitu East Surge

  • 1. místo - 150 bodů
  • 2. místo - 115 bodů
  • 3. místo - 90 bodů
  • 4. místo - 70 bodů
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama