Epic uvolní 100 milionů dolarů na Fortnite esport
Esport Fortnite Článek Epic uvolní 100 milionů dolarů na Fortnite esport

Epic uvolní 100 milionů dolarů na Fortnite esport

Jakub Osička

Jakub Osička

21. 5. 2018 21:05

Fortnite se dočká ze strany vývojářů obří podpory v rámci pořádání e-sportových turnajů.

Reklama

Obliba Fortnite rozhodně neutichá a Epic přináší novinu obrovského významu. Během prvního roku kompetitivního hraní, tedy sezóny 2018 - 2019 uvolní do esportových turnajů astronomickou částku 100 000 000 USD! Celkově samozřejmě tato částka bude rozdělena do více prize poolů, nicméně i tak se jedná o obrovskou finanční podporu a je jasné, že si Epic Games svou kompetitivní scénu chtějí hýčkat.

Sto milionů dolarů pro rozsáhlou komunitu

Ve svém článku dodávají, že vnímají vášeň, která napříč komunitou hráčů jejich hry panuje a rozhodli se ji podpořit. Více konkrétnějších detailů zatím nemáme, ale společnost slibuje, že se s námi podělí o strukturu kompetitivních zápasů již brzy. Stejně tak je otázkou, na jakých platformách se budou turnaje odehrávat - to bychom se v následujících týdnech měli také dozvědět.

Potenciál Fortnite dnes rozhodně nelze brát na lehkou váhu. Hra si s pomocí free-to-play modelu a podpory mnoha velkých streamerů vybudovala neuvěřitelnou základnu fanoušků a hráčů. Zdá se, že její rozvoj a podpora jen tak neupadne a není se čemu divit. Specifické kreslené battle-royale si zkrátka získalo srdce mnoha.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama