esport-by-se-mohl-stat-herni-disciplinou-na-olympiade
Esport Článek Esport by se mohl stát herní disciplínou na Olympiádě

Esport by se mohl stát herní disciplínou na Olympiádě

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

11. 11. 2016 19:35

Jak by se vám líbil esport na Olympiádě v roce 2024?

Reklama

Esport by se mohl stát herní disciplínou na Olympiádě

tomto videu ze serveru mashable.com se dozvídáme, že Olympijský výbor možná přidá esport mezi ostatní sporty na Olympiádě.

Se vzestupem esportu a se zvyšujícími se finančními částkami za výhru v největších turnajích, se zvyšuje také šance na to, že uvidíme esport na Olympiádě v roce 2024, pokud se bude konat v Los Angeles.

Americké Los Angeles je totiž jedno z měst, které se uchází o pořádání Olympijských her v roce 2024 a podle předsedy výboru LA 2024 Casey Wassermana by mezi různými sporty rádi viděli i esportová klání.

A co víc - LA 2024 nebojují za esport na olympiádě sami. Mezinárodní esportová federace (IeSF) poslala v dubnu oficiální dopis s žádostí na Olympijský výbor. V něm president IeSF Byung Hun Jun říká:

Stále máme před sebou mnoho úkolů k vyřešení, nicméně jdeme dopředu - bojujeme za oficiální prohlášení esportu za sport a dbáme na blaho našich atletů. Tato žádost může být schválena, pokud nás nepřestanou podporovat naši fanoušci, hráči, herní společnosti a partneři, kteří se podílí na rozvoji esportového průmyslu.

Zatím není jasné, které hry by se v Los Angeles představily, ale zahrnutí počítačových a konzolových her na olympiádě by byl skvělý krok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama