Esport certifikát za 8 tisíc skončil obřím fiaskem
Zajímavosti Článek Esport certifikát za 8 tisíc skončil obřím fiaskem

Esport certifikát za 8 tisíc skončil obřím fiaskem

David Jiránek

David Jiránek

30. 4. 2021 16:17

Cílem bylo zpřístupnit vstup do esportu.

Reklama

Dostat se k práci v esportu není lehké. Většinou potřebujete kontakty, štěstí a trpělivost. Řada pomocných prací je totiž dobrovolnická, nebo jen minimálně placená. Jde tak spíše o brigádu, zvláště v zemích, kde není esport tolik rozvinutý. Dostat se alespoň na poloviční úvazek tak často závisí na vašich kontaktech. To měl změnit certifikát od Esports Certification Institut. Ten ale tvrdě narazil.

Esport certifikát za 8 tisíc skončil obřím fiaskem

Certifikát z esportu byl zaštítěn jmény a organizacemi z prostředí profesionálního gamingu. Zmínit můžeme například podporu od organizací FlyQuest, Gen.G či Cloud9. Instituce byla založena bývalými členy Dignitas a Houston Rockets.

Splnění kurzu mělo účastníkům otevřít dveře a potenciálním zaměstnancům ukázat kvality.

Projekt se ale střetl s velkou nevolí komunity. První problém spočíval v ceně. Za možnost vyplnit test a získat certifikát chtěla instituce 400 dolarů, tedy přes 8 tisíc Kč. Na této ceně by nebylo nic divného, obdobné certifikáty získáte za podobnou sumu. Jenže cílem projektu byla větší přístupnost pro nové lidi, kteří se chtějí v esportu angažovat. Většinou se ale jedná o studenty, hráče a nadšence, kteří mají v útlém věku hlouběji do kapsy.

Dalším problémem byl nezájem organizací. Nikdo totiž tento certifikát nevyžadoval. O 48 hodin později byl kurz zastaven a všechny platby vráceny.

Praktické zkušenosti a nadšení se v esportu cení mnohem více než jakýkoliv kus papíru s razítkem. Tak zněla zpětná vazba.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama