eSportové monitory ZOWIE by BenQ se dočkaly vylepšení
Technologie Článek eSportové monitory ZOWIE by BenQ se dočkaly vylepšení

eSportové monitory ZOWIE by BenQ se dočkaly vylepšení

David Jiránek

David Jiránek

1. 10. 2020 17:18

Menší základna a odolnější konstrukce.

Reklama

ZOWIE by BenQ, značka produktů pro eSport, uvádí na trh modely XL2411K a XL2546K. Nové eSportové monitory s přídomkem „K“ navazují na stejnojmenné předchůdce a nabízí několik vylepšení zavedených na základě zpětné vazby hráčů, jako je například možnost sdílení uživatelských profilů prostřednictvím aplikace XL Setting To Share.

ZOWIE by BenQ XL2411K je osazen 24palcovým TN panelem s Full HD rozlišením 1920 x 1080 pixelů a frekvencí 144 Hz. Ke grafické kartě se připojuje přes dva HDMI 1.4, jeden HDMI 2.0 a jeden Display Port 1.2.

eSportové monitory ZOWIE by BenQ se dočkaly vylepšení

ZOWIE by BenQ XL2546K disponuje 24,5palcovým TN panelem s Full HD rozlišením 1920 x 1080 pixelů a frekvencí 240 Hz. Připojení je zprostředkováno přes tři HDMI 2.0 a Display Port 1.2.

U obou modelů se ku prospěchu volného prostoru na stole hráče zmenšila obdélníková základna a přišla o zadní rohy. Ty tak uvolňují místo pro podložku pod myš v případě nestandardního šikmého umístění klávesnice. Naopak více materiálu, resp. větší odolnost, byla přidána do rámečku displeje pro jeho maximální ochranu během přepravy na LAN akci.

eSportové monitory ZOWIE by BenQ se dočkaly vylepšení

Design samotného displeje byl uhlazen v duchu moderních oblých linií, které nahradily zkosené části. Nechybí typicky červené indikátory pozice nastavené výšky, naklopení či otočení kolem své osy. Ergonomie doznala mírného zvětšení celkového rozsahu a oba monitory tak lze posunout o něco níže/výše a naklopit ve větším úhlu.

K výčtu novinek se řadí také nová zdarma dostupná aplikace XL Setting To Share - prostředí umožňující sdílet vlastní uživatelské profily se spoluhráči, kamarády nebo fanoušky. Designové změny se dočkalo také menu, které je navíc přizpůsobitelné včetně nastavení funkcí v rychlém přístupu.

Model XL2546K je dodáván s odnímatelnou clonou. Pro její nasazení, resp. odejmutí, nyní není potřeba dalšího nářadí.

Oba modely tradičně nabízí funkce vylepšující herní zážitek: Dynamic Accuracy (DyAc+ v případě XL2546K), Black eQualizer, Color Vibrance, Low Blue Light a Flicker-free.

ZOWIE by BenQ XL2411K bude k dispozici začátkem října 2020 za doporučenou koncovou cenu 6599 Kč s DPH v České republice a 239 euro s DPH na Slovensku.

ZOWIE by BenQ XL2546K bude k dispozici začátkem října 2020 za doporučenou cenu 14 199 Kč s DPH v České republice a 519 euro s DPH na Slovensku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama