Fall Showdown: Frozen poráží Styka a vede mousesports do dalšího kola
Esport CS:GO Článek Fall Showdown: Frozen poráží Styka a vede mousesports do dalšího kola

Fall Showdown: Frozen poráží Styka a vede mousesports do dalšího kola

Nicolas Heller

Nicolas Heller

25. 11. 2020 23:14

V duelu krajanů si lépe vedl David "Frozen" Čerňanský se svým týmem mousesports.

Reklama

Hned dvě slovenská esa se představila ve druhém hracím dni BLAST PREMIER FALL SHOWDOWN. Bohužel se hned v prvním postavili každý na opačnou stranu mapy a tak bylo už předem jasné, že v turnaji budeme moci sledovat jen jednoho zástupce domácí scény.

Byl to právě zápas mousesports za které střílí David "Frozen" Čerňanský proti GODSENT, kde už více jak rok působí Martin "STYKO" Styk, který zahájil druhý hrací den tohoto prestižního turnaje. Neuvěřitelný start se podařil právě Frozenovi a jeho spoluhráčům, když ovládli začátek Inferna, které si GODSENT sami vybrali, poměrem 10-2. Švédská organizace se sice zmohla na další čtyři kola, odpor dobře rozehraným mousesports byl však marný. O vyrovnaný začátek na mapě Train se postaralo především duo Farlig a Maden a fanoušci GODSENT se tak mohli radovat ze vzkříšené naděje. Ty bohužel netrvaly dlouho a Styko se svými spoluhráči uhráli za T stranu tristní jedno kolo.

mousesports 2:0 GODSENT Inferno 16:6 Train 16:8

Ve druhém duelu proti sobě naskočili legendární Ninjas in Pyjamas a veleúspěšná organizace Cloud9 s americkými kořeny. I přes to, že na poli CS:GO momentálně nezažívá zrovna jedno z nejslavnější období, nastoupila do zápasu s NiP v dobré formě. Na svém picku, mapě Nuke, dokázala za T stranu uhrát hned 10 kol. NiP lépe vstoupili do druhé poloviny mapy a nakonec srovnali na stav 12-12. Veškerá snaha ale bohužel přišla vniveč a poslední 4 kola si už sestava kolem ALEXe pohlídala. Nová sestava C9 se poté poprvé ukázala na Vertigu a zpočátku to bylo představení plné rozpaků. Tentokrát to totiž byli hráči C9, kteří museli dotahovat na skóre 12-12. Skvělé rozhodování a zvládnutí několika klíčových clutchů nakonec obrátilo skóre ve prospěch Cloud9.

Ninjas in Pyjamas 1:2 Cloud9 Nuke 12:16 Vertigo 14:16

Poslední klání bylo v režii týmů FaZe a MIBR. Horší vstup zápasu si snad brazilci ani přát nemohli. Nemastný a neslaný bylo celé jejich počínání v první polovině, kde pustili FaZe do vedení až 11-2. Nakonec vše vypadalo jako dobře promyšlený plán a jakmile se brazilci na CT straně dostali k pořádnému vybavení začali utahovat otěže. Suverénních devět kol v řadě pro MIBR a stav 14-13 začal napovídat pekelně napínavé zakočení celého zápasu. K tomu, ale MIBR ještě potřebovali zvrátit match point, ke kterému se FaZe po útrapách v druhé polovině nakonec dopracovali. To se jim ale povedlo a první mapa šla do prodloužení. V první části byli k vítězství opět blíž hráči FaZe, stejně jako první match point jim i tento proklouznul mezi prsty. MIBR následně vyhráli čtyři kola v řadě a na první mapě bylo jasno. To očividně hodně namotivovalo celou sestavu a prvních 9 kol na Dust2 patřilo brazilcům. FaZe se ještě párkrát pokusil vrátit do zápasu, jako poslední hřebíček do rakve ale přišlo vyhrané eco MIBR a od té doby už FaZe na vývoj zápasu nedokázali reagovat.

FaZe Clan 0:2 MIBR Nuke 20:22 Dust2 11:16

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama