#FaZeUP jsou v play-off, Heroic jedou domů
Esport CS:GO Článek #FaZeUP jsou v play-off, Heroic jedou domů

#FaZeUP jsou v play-off, Heroic jedou domů

Michael Douša

Michael Douša

12. 7. 2021 13:11

Evropský mix překvapil, porazí Gambit?

Reklama
Neděle 11. července přinesla na IEM Cologne ještě víc zvratů, než by kdo vůbec čekal.  

 Ve skupině A na IEM Cologne jsme se dočkali velkolepé podívané - G2 minimálně prozatím svrhli světovou jedničku Gambit z jejich piedestalu a na úkor ruské sestavy si zařídili místo v semifinále. A že bylo na co se dívat - zbývalo méně než půl vteřiny a mohlo být všechno jinak. Nikola "NiKo" Kovač ale zázračným clutchem zajistil výhru a větší šanci dosáhnout své první trofeje v této sestavě.

Ve spodním pavoukovi se ovšem Němci dočkali hořkého zklamání - jejich domácí sestava BIG neobstála proti Virtus.pro, a tak se play-off prvního neměckého turnaje po dvou letech bude muset obejít bez německé účasti. Ve skupině B pak Natus Vincere dle očekávání porazili Astralis 2-1, nejzajímavější dění se ovšem odehrálo ve spodním pavoukovi skupiny B.

Heroic sice s velkými obtížemi, ale nakonec úspěšně eliminovali brazilské FURIA 2-0. O šanci na postup do play-off se pak porvali Francouzi Vitality s evropským mixem FaZe. Ačkoliv veškeré analýzy hovořily ve prospěch Vitality, kteří i v poslední době ukazovali poněkud nadějné výsledky, FaZe se ujali otěží a převálcovali své oponenty 2-0. Pak na sestavu Finna "karrigan" Andersena ale čekal doslova heroický úkol - pokud chtěli do play-off, museli porazit dánské Heroic. Otevřeli úspěšnou vlastní Mirage, výběr Heroic ovšem padl na dánskou stranu, muselo se tak jít na rozhodující Ancient. Tento nejnovější přídavek do map poolu padl s celkem rozhodným skore 16-10 na stranu FaZe a místo v play-off je tak jejich. 

Pokračovat budeme v pátek 16. července čvrtfinále, vykopneme zápasem Virtus.pro proti Astralis, na což plynule naváže mač Gambit proti FaZe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama