Final Fantasy 7 bude časově exkluzivní pro Playstation 4
Gaming Článek Final Fantasy 7 bude časově exkluzivní pro Playstation 4

Final Fantasy 7 bude časově exkluzivní pro Playstation 4

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

30. 12. 2019 17:48

Už 3. března 2020.

Reklama

Remake verze populární série Final Fantasy patří mezi nejočekávanější tituly. Obzvláště pak Final Fantasy 7, který je považován za jeden z nejlepších dílů, co vyšel.

První zmínka o remaku padla na tiskové konferenci Sony při E3 2015. Šlo ale vskutku jen o letmou informaci, že vývojáři pracují na první epizodě. Poté ale ředitel projektu Tetsuya Nomura pronesl, že oznámení přišlo příliš brzy. Projekt si během následujících skoro pěti let prošel několika změnami. Tou největší byla výměna vývojářů. Původně na remaku pracovala outsourcingová firma CyberConnect2, která se podílela na vývoji herní série Naruto, ale od roku 2017 si jej převzal Square Enix pod svá křídla.

Dlouhou dobu bylo ticho po pěšině, než se v červenci tohoto roku objevil trailer, který byl ale vypuštěn do světa omylem. Chyba byla na straně německého Xbox týmu, který trailer urychleně stáhl a omluvil se. Vznikla poměrně podivná situace, jelikož ze strany Square Enix nikdy nedošlo k oficiálnímu oznámení, že by remake Final Fantasy 7 měl vyjít na Xbox či PC.

Každopádně nyní se objevila informace, že remake Final Fantasy 7 vyjde již 3. března 2020 exkluzivně pro Playstation 4. Předpokládá se tak podle updatovaného přebalu pro krabicovou verzi, která upřesňuje, že časová exkluzivita potrvá jeden rok, tedy do 3. března 2021. Tento box art byl postován na Twitteru uživatele Wario64. Tím ale není jasné, jestli exkluzivita bude přidělena i dalším epizodám, jelikož remake bude rozdělen na několik dílů. Na více informací tedy ještě musíme počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama