Finále Katowic bez Evropanů, Gambit vyzvou Virtus.pro
Esport CS:GO Článek Finále Katowic bez Evropanů, Gambit vyzvou Virtus.pro

Finále Katowic bez Evropanů, Gambit vyzvou Virtus.pro

Michael Douša

Michael Douša

28. 2. 2021 09:15

V semifinále nepadla jediná mapa navíc

Reklama
Obě semifinále na IEM Katowice skončily rychle 2-0, do finále ale nepostoupil jediný evropský, ani severoamerický - finále bude čistě euro-asijské.

Ačkoliv mnozí předpokládali, že ve finále IEM Katowice uvidíme alespoň jeden ruský tým, a to Natus Vincere, měli pravdu pouze napůl. Ze čtyř semifinálových týmů byly ruské rovnou dva a ani zde nebyl ani jeden z nich Natus Vincere. Alexandr "s1mple" Kostyliev a jeho sestava vypadli hned na samém počátku play-off, a to rukama právě týmu Gambit. Druzí favorité na finále, Astralis, vypadli kvůli nynějším oponentům Gambit, euroasijské sestavě Virtus.pro. A tak ve finále máme dva černé koně, na které čeká Best of 5 série.

Gambit mají za sebou veleúspěšnou sérii - jediná prohraná mapa, a to proti Heroic, ale ve čtvrtfinále si jednoduše poradili s Natus Vincere a poté s týmem Spirit. Ačkoliv jejich semifinálový zápas dopadl 16-11 a 16-13 v jejich prospěch, přinejmenším druhá mapa mohla být mnohem těsnější - Gambit v první polovině nasčítali hned 12 bodů a vypadalo to, že Spirit nemají šanci vůbec nasčítat 10 bodů za celou mapu, ale opak se stal pravdou, dokonce si přičetli 10 bodů ve druhé polovině samotné. Více se jim ale nepodařilo.

Virtus.pro vyzvali jediné dva evropské týmy, které v play-off byly, a s oběma neměli nejmenší problém. 2-0 v obou případech. Astralis nejsou ve své formě, to potvrdil už debakl proti Spirit, Liquid ale vypadali ve virtuálních Katowicích opravdu nadupaně. To jim ale na VP nestačilo, za dvě mapy nasčítali jen málo přes 20 bodů. Virtus.pro do tohoto finále vstupují jako favorité - mají lepší formu, mají za sebou vítězné série na hned několika mapách a porazili papírově silnější týmy, než Gambit. Jednoznačně ale Katowice naskytnou skvělou podívanou. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama