FK Pardubice slaví titul v MOL eCupu
Esport FIFA 20 (PS4) Článek FK Pardubice slaví titul v MOL eCupu

FK Pardubice slaví titul v MOL eCupu

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

20. 7. 2020 16:05

Výsledky Superfinále MOL eCupu.

Reklama

V neděli se rozhodlo o historicky prvním vítězi MOL eCupu. V tomhle unikátním esportovém projektu ve hře FIFA 20 se utkali profesionální fotbalisté, profi gameři a hráči z řad široké veřejnosti, kteří reprezentovali své oblíbené fotbalové kluby z F:L a FN:L. Nakonec si pohár MOL eCupu, finanční odměnu ve výši 40 000 Kč a další hodnotné ceny od partnerů turnaje odnesl tým FK Pardubice, který hrdě reprezentoval Štěpán "RIIJK" Sobocki. Na druhém místě se umístila FC Viktoria Plzeň, kterou reprezentoval jeden z nejlepších českých gamerů Lukáš "T9Laky" Pour. Celé Superfinále se živě vysílalo na oficiálním twitch kanále soutěže, kde se můžete podívat na záznam, a na televizním kanále ČT sport se zkušenými komentátory Filipem Lejčkem a Janem Pěruškou.

Favorité postoupili s odřenýma ušima

První semifinálový zápas se odehrál mezi FC Nové Hodějovice, za které nastoupil Krtek88, a FK Pardubice s RIIJKem. Nové Hodějovice nechtěly nic dát zadarmo favorizovaným Pardubicím a předvedly velmi vyrovnané utkání. Nicméně Pardubice vyhrály první zápas 0:1, a se stejným skóre ukončily také druhý zápas i kvůli neproměněné penaltě Nových Hodějovic před koncem utkání.

Druhé semifinálové utkání bylo už o něco napínavější. M4tk0 v barvách Bohemians 1905 potrápil favorizovanou FC Viktorii Plzeň s T9Lakym. Ačkoliv v prvním zápase vyhrála Plzeň 0:1, druhý zápas se musel rozhodovat až v prodloužení, ve kterém byli úspěšnější Bohemians a odnesli si výhru 2:1. V rozhodujícím třetím zápase si už Plzeň pohlídala těsné vedení 0:1 až do konce.

O vítězi rozhodly penalty

Predikce před Superfinále se potvrdily a ve finálovém utkání se střetly FK Pardubice a FC Viktoria Plzeň. Že půjde o velice napínavé utkání bylo jasné všem divákům i fanouškům. Hned první zápas nabídl bohatou gólovou podívanou a nakonec se musel rozhodnout v penaltovém rozstřelu, ze kterého si Plzeň odnesla výhru 2:3. Ve druhém zápase si Pardubice udržely těsné vedení 1:0 nabité v 1. poločase až do konce, a tak se o prvním vítězi MOL eCupu rozhodovalo ve třetím zápase. Oba kluby zvolily defenzivní taktiku, a tak diváci neviděli padnout jediný gól celých 90 minut základní hrací doby, a poté ani v prodloužení. Opět se muselo rozhodovat na penalty, které skončily 7:6 pro FK Pardubice, a ty díky tomu vyhrály 2:1 na zápasy a staly se historicky prvním vítězem MOL eCupu.

Umístění týmů v MOL eCupu

  • 1. místo: FK Pardubice (RIIJK)
  • 2. místo: FC Viktoria Plzeň (T9Laky)
  • 3. místo: Bohemians 1905 (M4tk0)
  • 4. místo: FC Nové Hodějovice (Krtek88)
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama