Fnatic ve finále LOCK//IN. Uvidíme také nového agenta!
Esport Valorant Článek Fnatic ve finále LOCK//IN. Uvidíme také nového agenta!

Fnatic ve finále LOCK//IN. Uvidíme také nového agenta!

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

4. 3. 2023 11:15

Zůstaly dva nejlepší partnerské týmy. Před grandfinále ale také v showmatchi uvidíme nového agenta.

Reklama

A je to tady! Z 32 partnerských týmů v turnaji LOCK//IN zbyly čtyři nejlepší, které se v play-offu měly utkat v sérii BO5 zápasů. Semifinále již máme za sebou, pojďme se tedy podívat, koho nakonec uvidíme v grandfinále.

LOUD vs. DRX

V první sérii zápasů se domácí brazilský tým LOUD utkal s korejským týmem DRX. LOUD si ve skupinových zápasech vedli o trochu lépe než jejich nynější protivníci, dvě série ze tří jim totiž skončily 2:0. Jakožto místní tým na svou stranu dostali také většinu fanoušků, která jim velmi bouřlivě fandila, a o to těžší měli DRX práci.

Na prvních dvou mapách se LOUDu obzvlášť dařilo a hra už vypadala na spadnutí. Na Pearlu předvedl skvělý výkon obzvlášť aspas, který skončil s KDA 24/9/4. Hra pro ně skončila 13:5 a další měl být Icebox, který taktéž v první polovině skončil 9:3 pro LOUD. DRX se v druhé polovině sice začalo dařit mnohem lépe, na výhru to ale nestačilo a LOUD si odnesli další mapu se skóre 13:8. Stačila jim tedy už jen jedna výhra, DRX se ale tak snadno nevzdali.

Na Splitu byla hra opět docela jednostranná, tentokrát ale pro DRX. Ti pro změnu získali náskok 9:3 a mapu nakonec dotáhli až do výhry 13:7. Na Fracture už to ale bylo vyrovnanější, BuZz také v roli Killjoy vytáhl Operatora a druhá polovina pak s převahou patřila DRX, kteří vyhráli 13:7. Došlo tedy na pátou mapu, která měla rozhodnout, kdo se stane prvním finalistou turnaje. A i na poslední mapě, Ascentu, zazářil LOUD, který po první polovině vedl o dvě kola a i přes pár prohraných kol se v druhé polovině nakonec úspěšně probojovali k výhře 13:8.

Šampiony za rok 2022 tedy znovu uvidíme na předních příčkách a zdali se stanou vítězi i tohoto turnaje je ještě ve hvězdách.

Fnatic ve finále LOCK//IN. Uvidíme také nového agenta!

Natus Vincere vs. FNATIC

Druhý semifinálový zápas patřil pouze Evropě, tento region tam totiž reprezentovaly hned dva jeho týmy, a to Natus Vincere a FNATIC. Natus Vincere zatím ukázali špičkový výkon, ve skupinových zápasech si všechny série odnesli se skóre 2:0 a na žádné mapě neprohráli více než 10 kol. FNATIC tedy čekala těžká výzva, podceňovat bychom je však také určitě neměli, protože všechny jejich série také skončily 2:0.

Začalo se na Havenu, dle výběru FNATIC, a bylo to opravdu těsné! První půlka skončila 7:5 pro FNATIC, v druhé polovině to však bylo mnohem těsnější. FNATIC zbývalo jen jedno kolo do výhry, NAVI pak ale vyhráli 3 kola za sebou a potřebovali jen jedno do prodloužení. 24. kolo ale nakonec patřilo FNATIC, a první mapa tak se skóre 13:11 byla jejich.

Jako druhou mapu si NAVI vybrali Lotus, který FNATIC v tomto turnaji ještě nehráli – nakonec se to však ukázalo jako jejich tajná zbraň. Na attacku ukázali perfektní týmovou práci a první polovinu ukončili se skóre 10:2. Do výhry tedy nezbývalo málo a FNATIC moc nezaháleli a odnesli si nakonec výhru 13:4.

Na Fracture byly oba týmy nervózní – výhra FNATIC by totiž rozhodla o jejich postupu do grandfinále. Po počátečním náskoku NAVI se skóre 5:1 dokázali FNATIC nakonec hru dorovnat na 6:6, v druhé půlce se tedy týmy ocitly na stejné výchozí pozici. A i tam FNATIC vykročili správnou nohou až ke skóre 12:8. Podobně jako na Havenu se NAVI ale ještě nevzdali a hra došla opět do 12:11, kde to FNATIC opět uzavřeli a vyhráli tak opět 13:11. A připravili si pro nás další oslavu výhry, tentokrát si na stagi rovnou ustlali – vzhůru zůstal jen hráč Leo, aby je potahal.

Fnatic ve finále LOCK//IN. Uvidíme také nového agenta!

Grandfinále je tedy jasné! Na jedné straně stojí FNATIC, tým, který se prvního místa v mezinárodním turnaji naposledy chopil v roce 2021, na druhé pak LOUD, šampioni za rok 2022. FNATIC zatím žádnou mapu v tomto turnaji neprohráli, drží si tak skóre 9:0 oproti LOUD, kteří jsou na 9:3. Zároveň pokud LOUD zítra vyhrají, stanou se první organizací s dvěma mezinárodními výhrami, pokud ale vyhrají FNATIC, Chronicle (hráč za bývalý Gambit Esports) se stane dvojnásobným vítězem mezinárodního turnaje. Také pokud by FNATIC v grandfinále opět neprohráli na žádné mapě, přidali by se k Sentinels jako jediné týmy, které získaly na mezinárodním turnaji první místo bez jediné prohry. Hraje se opravdu o hodně! Kdo se jako první probojuje ke třem vyhraným mapám a titulu vítěze LOCK//IN?

Fnatic ve finále LOCK//IN. Uvidíme také nového agenta!

Před samotným grandfinále nás ještě ale čeká showmatch! V něm se nám představí Team tarik, za který hraje samotný americký streamer tarik, šampionka VCT Game Changers mimi, španělský streamer SirMaza, brazilská streamerka Paula a cNed, který v tomto turnaji hrál za Natus Vincere. Proti nim se postaví Team FRTTT, v jehož čele je brazilský streamer FRTTT, podpoří ho však hned tři profesionální hráči z tohoto turnaje, a to pancada (Sentinels), SkRossi (Global Esports) a suygetsu (Natus Vincere); do pětice je ještě doplní chilský streamer vela. Tyto týmy se střetnou jen na jedné mapě, exkluzivně tak uvidíme gameplay nejnovějšího agenta!

Nezapomeňte se tedy naladit na oba zápasy 4. března v 18:00 živě na Twitchi Grunexu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama