Formule 1 se přesouvá do esportu, Česko má už roky vlastní obdobu
Esport Článek Formule 1 se přesouvá do esportu, Česko má už roky vlastní obdobu

Formule 1 se přesouvá do esportu, Česko má už roky vlastní obdobu

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

23. 3. 2020 18:14

Zrušené Velké ceny Formule 1 se přesouvají do virtuální reality.

Reklama

Pandemie koronaviru zapříčinila zrušení valné většiny sportovních událostí. Nevyhnuly se tomu ani Velké ceny slavné Formule 1. Představitelé šampionátu ale promptně zareagovali na situaci a rozhodli se přemístit závodní stroje spolu s týmy na virtuální plochu. Všech sedm zrušených Velkých cen se tak odjede na virtuální scéně se skutečnými jezdci F1. Oficiálně spuštěná videoherní Grand Prix se odstartovala už tuhle neděli Velkou cenou Bahrajnu.

Vzhledem k tomu, že se šampionát F1 rozjede nejdříve až v červnu VC Ázerbájdžánu, vyjádřili se představitelé soutěže, že každý následující víkend se reálná Velká cena Formule 1, nahradí virtuální Grand Prix. Na roštu se objeví současní piloti F1 spolu s množstvím hvězd, které se budou oznamovat.

Závody bude možné sledovat na oficiálním kanále F1 přes Youtube, Twitch a Facebook. Závody se pojedou na poloviční vzdálenost 28 kol, což by mělo trvat 90 minut.

Pro shrnutí, zrušené bez náhrady byly VC Austrálie a Monaka, dále pak s možným navrácením se do seriálu to jsou VC Bahrajnu, Vietnamu, Číny, Nizozemska a Španělska.

V České republice už několik let běží esportový šampionát ve virtuálních závodech Virtual GP, kde jezdí ti nejlepší domácí závodníci v barvách velkých českých sponzorů na závodních simulátorech. Letošní sezóna se odjede poprvé na populární platformě iRacing.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama