Fortnite mobilní verze se blíží s podporou  Cross-play
Gaming Fortnite Článek Fortnite mobilní verze se blíží s podporou Cross-play

Fortnite mobilní verze se blíží s podporou Cross-play

Jakub Egermaier

Jakub Egermaier

13. 3. 2018 15:18

Společnost Epic Games plánuje spuštění mobilní verze. Mezitím s touto verzí vyjde také cross-play.

Reklama

Společnost Epic Games oznámila, že její hra Fortnite: Battle Royale bude aktualizována, aby podporovala cross-play mezi herními verzemi Xbox One, PC, Mac a PS4. Podpora těchto funkcí bude navíc v několika příštích měsících přidána k verzi Androidu.

Fortnite byl již na Xboxu a PC k dispozici již delší dobu, ale mobilní verze Fortnite byla oznámena 10. března. Podle společnosti Epic Fortnite Mobile je stejná hra pro 100 hráčů, kterou znáte z her Xbox One, PlayStation 4, PC, a Mac se stejnou hrou, stejnou mapou, stejným obsahem, stejnými týdenními aktualizacemi.

Fortnite mobilní verze se blíží s podporou  Cross-play

Oznámení vyplývá z předchozího potvrzení, že společnost Fortnite díky spolupráci se společností Sony podporuje cross-play a cross-progress mezi systémy PS4, PC, Mac, iOS a (případně) Android. Registrace mobilní verze společnosti Fortnite se otevře 12. března a v několika příštích měsících se na iOS a Android objeví test pouze na pozvánky.

Ti, kteří jsou vybraní k účasti, obdrží pozvánku emailem krátce po registraci. V příštích měsících se budou posílat další pozvánky, takže pokud se nedostavíte hned, budete mít příležitost později. Pokud se dostanete, dostanete také kódy, které můžete sdílet s přáteli.

PUBG, který je mnohými považován za hlavní inspiraci pro Fortnite: Battle Royale, má také mobilní vydání, ale je k dispozici pouze v Číně a nepodporuje cross-play. PUBG není také k dispozici na PS4, což by mohlo vysvětlovat zdánlivou dychtivost společnosti Sony spolupracovat s firmou Epic s herním titulem Fortnite: Battle Royale.

Ačkoli se verze Fortnite Xbox One a PS4 momentálně nedají připojit, víme, že je to možné. Ve skutečnosti se to stalo o víkendu , ale funkce byla vypnuta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama