Fortnite na next-gen konzolích bez 120fps
Gaming Fortnite Článek Fortnite na next-gen konzolích bez 120fps

Fortnite na next-gen konzolích bez 120fps

Jaroslav Lukeš

Jaroslav Lukeš

4. 11. 2020 14:49

Fortnite na next-genu bez 120fps

Reklama

Epic Games odhalili, jak to bude s Fortnite v první den vydání nových konzolí, které jsou už za humny. Jak pro PlayStation 5, tak pro oba nové Xbox Series se dočká Fortnite aktualizace, ale pro mnohé se jedná o updaty, které úplně nečekali.

Ano, rovnou můžeme říci, že Epic Games stále ignoruje nářky konzolových hráčů a místo nějaké variace na Performance nebo Competitive Mode jenom přidává grafické detaily a pozlátka. Takže i když iPad Pro dokázal 120fps ve Fortnite, nové nabušené konzole tuto volbu mít nebudou. Stále nepůjde vypnout stíny a podobné nastavení, které kompetitivní hráči na PC vypínají.

Pro běžné hráče však hra na nové generaci bude vypadat lépe. Poběží 4K v 60fps (již nyní na Xbox One X) na PS5 a XSX. Slabší Xbox Series S bude mít 1080p v 60fps. Všechny konzole budou mít hezčí dynamickou grafiku a fyziku, o podpoře ray-tracingu zmínka nepadla. Vylepšené bude načítání do zápasů, kdy by se měly výrazně snížit načítací časy, což je rozhodně pozitivní. Split screen nově poběží také v 60fps.

Navrch k tomu dostane PlayStation 5 pár exkluzivních vylepšení. Pomocí nových záložek Activities v PS5 půjde rovnou z menu konzole skočit například do Solo lobby bez nutnosti dlouhého proklikávání úvodními nabídkami.

Hra také využije nový ovladač DualSense pro PS5, který obsahuje adaptivní spouště a haptickou odezvu. Ve Fortnite to v launch-day pocítíme u tlumeného SMG a odstřelovačky. Prý haptický feedback dodá pocit, že zbraň držíme v ruce. Odstřelovačka navíc využije i nové funkce triggerů, ale detaily nebyly uvedeny. Uvidíme zda tyto novinky zlepší zážitek ze hry, nebo pro "vážnější" hraní bude lepší je rychle vypnout.

Je dobré, že Fortnite dostává aktualizace pro nové konzole a hráči nebudou odkázáni na hraní ve zpětné kompatibilitě. Nemůžeme se však ubránit pocitu, že z hlediska framerate mohl Epic hráče potěšit mnohem více, a dát tak zajímavější volbu pro kompetitivnější hráče, pro které je stále jediná volba - PC.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama