Fortnite oficiálně mizí z AppStore
Zajímavosti Článek Fortnite oficiálně mizí z AppStore

Fortnite oficiálně mizí z AppStore

Radek Raudenský

Radek Raudenský

31. 8. 2020 14:35

Unreal Engine je nedotknutý, Apple situaci okomentoal.

Reklama

Další velký krok v kauze Apple vs Epic Games je tady. Po rozhodnutí soudu, který nezakázal Applu odstranit Fortnite, respektive vývojářské účty Epic Games z AppStore pokud nebude EG respektovat pravidla, se tak nakonec děje.

Kromě Fortnitu tak z platformy mizí i další hry od vývojářů z Epic Games jako například Infinity Blade. Vývojáři následně potvrdili, že hráči na iOS se nedočkají nové sezóny ani dalších novinek, minimálně do doby, než se přístup do obchodu obnoví. Apple situaci i okomentoval.

Je nám líto, že jsme museli pozastavit účet Epic Games na AppStore. Pracovali jsme s týmem v EG po mnoho let na jejich hrách. Soud doporučil EG na dodržování pravidel AppStore, tedy pravidla, která respektovali po dekádu, než se rozhodli vytvořit tuto situaci. Epic odmítl. Místo toho neustále přidávali updaty, které nadále porušovali pravidla obchodu. To není fér vůči ostatním vývojářům a staví to zákazníky do role obětí. Doufáme, že společně budeme v budoucnu opět spolupracovat.

Zatím není vůbec jasné, kam situace povede. Další slyšení ohledně této situace má proběhnout v září, Apple se ale stal terčem i dalších vyšetřování, která rozhodnou o tom, zdali nemá společnost monopol, který využívá. Nicméně Unreal Engine zůstává, dle rozhodnutí soudu, nadále podporovaný a Epic Games k němu mají přístup.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama