Freekill: „Soustředíme se primárně na týmy, které nás mohou ohrozit“
Esport PUBG Článek Freekill: „Soustředíme se primárně na týmy, které nás mohou ohrozit“

Freekill: „Soustředíme se primárně na týmy, které nás mohou ohrozit“

Aleš Pelc

Aleš Pelc

1. 7. 2022 08:18

Jak Martin „Freekill“ Pola zpětně hodnotí počínání v EU West a kdo jsou největší rivalové?

Reklama

První kvalifikace SAZKA eLEAGUE čeká domácí scénu už 4. července a prizepool 600 tisíc korun přilákal také domácí stálici ENTERPRISE, která se v posledním ročníku díky druhému místu kvalifikovala skrze Grunex Masters do PCS EU West. Jak Martin „Freekill“ Pola zpětně hodnotí počínání v EU West a kdo jsou největší rivalové jeho týmu nám prozradil v krátkém rozhovoru.

Stále jsi členem Enterprise, týmu, se kterým jste se před třemi měsíci kvalifikovali do západoevropského předkola PCS. Tam jste nakonec skončili jedenáctí z 24 týmů. Jak tento výsledek zpětně hodnotíš?
Můj pohled na náš výsledek v PCS 6 vidím pořád stejně špatně. První den jsme nehráli tak, jak jsme mohli a jak jsme měli a druhý den jsme nedokázali dohnat bodovou ztrátu na postupové místa.
Do zmíněného předkola jste postoupili skrze Grunex Masters, když jste skončili na druhém místě a vítězný mix EXPENDABLES byl nucen vám pozvánku do Evropy přenechat kvůli účasti za jiné týmy. Sazka eLEAGUE, do které jste přihlášeni, také nabízí možnost postupu do PCS EU West. Cítíte se na zopakování evropského „výletu“?
Jo, v Sazka eLEAGUE si věříme na umístění na nejvyšších příčkách a určitě je pro nás další motivací skutečnost, že bychom mohli přeskočit první kola v kvalifikaci a rovnou hrát group stage.
V cestě vám budou stát i SKADE s Nowikkem a PiXeL1Kem, kteří jsou označováni za největší favority. Připravujete si i specificky na ně, nebo je berete jako každý jiný tým?
Určitě se více soustředíme na týmy, o kterých si myslíme, že nás můžou ohrozit než na ostatní týmy, takže ano.
Je na československé scéně ještě jiný tým, na který si budete muset dát pozor?
Pozor si budeme dávat, mimo jiné, hlavně na Cryptovu a Renegades.
V Enterprise je od tvého příchodu stále stejná sestava, na začátku ligy spolu budete už 5 měsíců. Na místní poměry je to dlouhá době beze změny. Je to důsledkem dobrých individuálních výkonů každého z hráčů, souhry nebo si jen dobře sedíte po lidské stránce?
Na místní poměry to docela dlouhá doba asi je, ale pořád máme hodně na čem pracovat ze stránky sehranosti jako týmu. Fakt že se spolu držíme je jak díky individuálnímu skillu, tak díky respektu, který máme jeden ke druhému, což věřím, že je potřeba k dlouhodobému fungování jakéhokoliv týmu.
V kvalifikacích narazíte na více mixů než dlouhodobě spolu hrajících týmů. Počítáte, že právě vaše sehranost může být rozdílových prvkem?
Naše souhra, mimo jiné, určitě může být tím rozdílem, díky kterému překonáme ostatní týmy, včetně mixů.
Kromě zmíněného slotu v PCS: EU West nabízí Sazka eLEAGUE i prizepool, dohromady 600 tisíc Kč. Myslíš si, že vidina těchto peněz přiláká zpět hráče, kteří už na PUBG zanevřeli?
Peníze jsou vždy velkým lákadlem proč se lidi registrují do turnajů ve hrách, které už nějakou dobou nehrají, takže si myslím, že zvýšený prizepool přiláká více lidí/týmů.
Ty sám v PUBG působíš od jeho začátků, působil jsi v mnoha týmech a účastnil se nespočtu turnajů. Přesto však nemáš na kontě žádnou velkou československou trofej. Je tvých cílem nějakou z nich získat třeba letos, případně čeho jiného bys ty osobně ještě v PUBG rád dosáhl?
Je to tak. Hrál jsem v mnoha týmech, ale nikdy se mi nepodařilo získat velkou domácí trofej, jako například titul mistra ČR, který bych samozřejmě rád letos získal. Můj cíl v PUBG je ale hlavně kvalifikování se na další mezinárodní LANku a eventuálně na PGC.
Děkuji ti za rozhovor a přeji ti hodně štěstí s plněním tvých cílů. Chceš nakonec ještě něco vzkázat vašim fanouškům?
Díky všem za podporu jak na sociálních sítích, tak i přímo na Twitchi při turnajích. #EPHype
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama