Frozen i Fluxo končí v Challengers stage
Esport CS:GO Článek Frozen i Fluxo končí v Challengers stage

Frozen i Fluxo končí v Challengers stage

Michael Douša

Michael Douša

10. 5. 2023 10:47

MOUZ ani Fluxo nepochodili, Liquid mají další šanci

Reklama
Přesným opakem úspěšných G2 jsou v Paříži MOUZ, v Riu vysoce postavení, na krásném 3.-4. místě, v Paříži ale poslední v Challengers Stage. Druhým týmem, který zde nepochodil, je brazilský tým Fluxo, který se na minulý Major ani nepodíval. 

Jako první dnes hráli MOUZ proti GamerLegion, kde byli favority, bohužel jim asi hvězdy nepřály, protože hra dopadla 2-0 ve prospěch GamerLegion. Výběr MOUZ, Mirage, začal sice čtyřbodovým náskokem hned na začátku, byl ale vzápětí převrácen GamerLegion na jejich stranu. Oba poločasy šly ve prospěch GamerLegion, mapa skončila 16-12. 

Druhá mapa byla o mnoho rychlejší a jak začala, tak skončila. Již od začátku si GamerLegion budovali solidní odstup, který se s průběhem mapy jen zvětšoval a MOUZ nebyli schopni body získávat na svou stranu, dostali se sotva na pět bodů. Pro slovenského ostrostřelce Davida “frozen” Čerňanského je to bohužel hořký konec - poslední místo na půdě posledního CS:GO Majoru.

Big fcking disappointment

— David Čerňanský (@FROZENNcs) May 9, 2023

Druhým týmem, který zde dnes končí, je Fluxo, kteří ale byli na 0-3 místě v mnohých letošních Pick'Ems. Proti americkému týmu se drželi do poslední chvíle, dotáhli to až do třetí mapy.  První mapou byl Nuke, který sami brazilci vybírali a vyhráli ji díky krásné osmikolové vítězné sérii, na kterou byla radost pohledět. Nikoliv však pro fanoušky Liquid, kteří tak byli pouze jednu mapu od konce na Majoru.

Frozen i Fluxo končí v Challengers stage

Photo credits: @TeamLiquidCS, Twitter

Pokračovalo se na Infernu, které bylo celé rozkolísané a nepředvídatelné, body si připisovaly obě strany. Na konec ale těsně mapu vyhráli Liquid 16-14, vracejíce naděje svým fanouškům. Rozhodující mapou, kde šlo o vše, byl Ancient, na kterém Fluxo mají procento výher 40 % a Liquid 54,5 %, šance se tak přikláněly k Liquid. V první části tomu tak bylo, v druhé si i přes snahy Fluxo udrželi náskok a vyhráli 16-13.

MOUZ a Fluxo tato prohra znamená velmi hořký konec posledního Majoru, MOUZ se mohou začít připravovat na nadcházející akci, kterou je IEM Dallas 2023, který začíná koncem května. Pro vítězné týmy toto znamená další šanci na to vyšplhat se až do Legends Stage. Liquid čeká hra proti Complexity a GamerLegion hrají proti OG. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama