G2, Heroic, nebo Liquid? Boj o poslední dvě místa na BLAST Fall Finals začíná
Esport CS:GO Článek G2, Heroic, nebo Liquid? Boj o poslední dvě místa na BLAST Fall Finals začíná

G2, Heroic, nebo Liquid? Boj o poslední dvě místa na BLAST Fall Finals začíná

Michael Douša

Michael Douša

12. 10. 2021 16:14

Šestnáct týmů na pouhá dvě místa - čeká nás pořádná CS:GO řežba

Reklama
BLAST Premier Fall Showdown nás láká na svižný, akcí nabitý formát.

Na BLASTu už jsme si zvykli, že buď vidíme turnaje s horšími prvoligovými týmy proti druholigovým týmům, které ale nemají dlouhého trvání, nebo vidíme turnaje se světovou špičkou, které ale také nemají dlouhého trvání. Pokud člověk doufá v akcí nabitý týden, dva či tři, kdy může od začátku fandit nějakému outsiderovi a pak si užívat jeho angažmá ve finále, jako tomu bývá třeba na IEM Cologne či ESL Pro League, na BLASTu se ho moc nedočkáte.

Letošní Fall Showdown by ovšem měl být výjimkou, protože se zápasy nejeví ani trochu tak jednostranně, jako tomu bývalo dříve, naopak. O postup na Fall Finals se bude muset porvat hned několik prvoligových týmů, včetně těch, kterým se nepodařilo na IEM Fall prorazit na Major. Mezi týmy tak najdeme například dánské Heroic, na kvalifikaci na Major neúspěšné mixy Complexity a OG, nebo o mnoho úspěšnější G2, Evil Geniuses, Liquid, Movistar Riders či Virtus.pro, z nichž někteří mají na Majoru zajištěný dokonce Legends spot.

Mezi favority na postupová místa na Fall Finals patří v horní skupině, v níž najdeme Heroic, OG, Complexity, Dignitas, Fiend, MIBR, paiN a POGGERZ, Heroic s OG. OG půjde o životní turnaj, protože pokud se nekvalifikují ani na Fall Finals, budou mít oproti ostatním týmům hodně nudný podzim. Neměli by totiž ve střednědobém plánu jediný velký turnaj.

G2, Heroic, nebo Liquid? Boj o poslední dvě místa na BLAST Fall Finals začíná

Photo credit: Stephanie Lieske, ESL

Ve spodní skupině, kde se proti sobě postaví G2, Liquid, Virtus.pro, Movistar Riders, Evil Geniuses, MAD Lions, 9z a Lynn Vision, je favoritů na postup také víc. Vysoká očekávání leží na G2, kteří už mají na Majoru Legends spot, což jim dodalo notnou dávku krve do žil, ze hry ale nejsou ani Liquid či Virtus.pro. Černými koňmi mohou být také Movistar Riders, kteří na IEM Fall ukázali neuvěřitelné kousky. 

Akce vykopne půl hodiny po úterním poledni zápasem Heroic vs. POGGERZ, o něco zajímavější zápasy nás ale čekají až v odpoledních hodinách, kdy Dignitas vyzvou Fiend, Complexity se pak postaví proti MIBR.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama