G2 přímo do Legends, ENCE hned za nimi
Esport CS:GO Článek G2 přímo do Legends, ENCE hned za nimi

G2 přímo do Legends, ENCE hned za nimi

Michael Douša

Michael Douša

9. 5. 2023 20:46

Po loňském fiasku na IEM Rio Majoru si G2 čistí jméno

Reklama
Po loňském fiasku na IEM Rio Majoru si G2 čistí jméno.

První třímapové zápasy Majoru přináší úspěchy rovnou dvěma evropským týmům, G2 a ENCE, postup do Legends stage si tak zajistili s čistým štítem, 3-0 na zápasy. Pro G2 toto znamená obrovský úspěch po fiasku IEM Rio Major 2022, kam se vůbec nedostali. Druzhým postupujícím, ENCE, se na IEM Rio Majoru též nedařilo úplně nejlépe, pořád to ale bylo lepší, než G2, skončili na 9.-11. pozici. 

Pro G2 se dnešek tak stal dalším úspěšným dnem. Anubis, výběr Apeks, bylo ze začátku velmi nerozhodné, hodně se o náskok prali, v druhé půlce se ale G2 dostali zpět do hry, mapu dostali na svou stranu a vyhráli 16-11. Inferno pro G2 šlo jako po másle, na Majoru ho hráli již potřetí, takže mají hojně natrénováno. Málem se jim i povedlo to, co včera Apeks proti Grayhounds, tedy vyhrát bez ztráty bodu. Nakonec se jim to nepodařilo, ale i přesto ztratili na mapě pouhé tři body. Martin "STYKO" Styk a jeho kolegové si tak na postup budou muset ještě počkat.

Na druhé straně loňským Major šampionům z Antwerp FaZe se nezadařilo, po dlouhém souboji podlehli ENCE na poslední mapě, i tak ale mají solidní šance na postup. Na Overpassu, svém vlastním výběru, se FaZe dařilo, hned od počátku sbírali body, oba poločasy vyhráli a s nimi i celou mapu s čtyřbodovým rozestupem. 

Mapa z výběru ENCE, Nuke, ale už FaZe nehrála do karet, i přes nadějný prvopočátek to ENCE velmi rychle otočili v první půlce. V druhé FaZe dotahovali, ale ne dost, bohužel pro ně ENCE vyhráli mapu 16-13, čímž se dostali do ráže. Na rozhodujícím Anubisu už FaZe nedostali mnoho šancí na výhru, ENCE hráli jako o život a s velkou mezerou vyhráli 16-8.

Vítězové si teď dopřejí pár dní odpočinku, od 13. května je čeká Legends stage proti velikánům jako NaVi či Heroic, současným top 1 v žebříčku. Poražení budou bojovat dál v Challengers stage, stále jim ale zbývá pouze jedna výhra. 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama