Gambit jsou šampiony IEM Katowice
Esport CS:GO Článek Gambit jsou šampiony IEM Katowice

Gambit jsou šampiony IEM Katowice

Michael Douša

Michael Douša

1. 3. 2021 08:37

Gambit opět překvapili svět a převzali trofej z virtuálních Katowic

Reklama
Gambit to znovu dokázali - v turnaji, kde jim jen málokdo věřil úspěch, převrátili svět vzhůru nohama. 

Oproti roku 2017 se ale mnoho změnilo, včetně 80% sestavy. Jediným hráčem, který zůstal v sestavě od roku 2017, je Abaj "Hobbit" Chasenov. Tentokrát se sice nejednalo o Major turnaj, ale jednoznačně se jedná o významnou trofej, na kterou bude ruská sestava velmi pyšná, navíc 400 tisíc dolarů do banku se vždy hodí. Ač na začátku turnaje seděli na kraji světové top dvacítky, po prvotní prohře proti Evil Geniuses se jim podařilo porazit i taková esa jako G2, Spirit, či tehdejší světovou jedničku Natus Vincere. Ve finále si pak na čtyřech mapách s přehledem podali Virtus.pro.

Začalo se na Vertigu, výběru Gambit, kterého se ujal naopak tým Virtus.pro. Zásluhou Marekse "YEKINDAR" Galinskise a jeho opening killů a multikillů to vypadalo, že se první mapy ujmou velmi rychle, Gambit jim to ale na CT straně značně ztížili. Dostali se těsně před map point a se skore 14-11 se diváci nejspíše těšili na konec první mapy, zasáhl ale YEKINDAR a jeho čtyři opening killy a nenechali Gambit připsat si ani jeden další bod a sebrali jim mapu přímo před očima. To ale nečekali, co přijde poté.

Naděje pro Virtus.pro se vítězstvím na první mapě značně zvedly, ale Timofej "interz" Jakušin a jeho kolegové jim nepěkně zkazili den. Ačkoliv první polovina byla jen těsně ve prospěch Gambit, 9-6, za asistence hvězdného Dimitrije "sh1ro" Sokolova se interzovi podařilo dotáhnout k vítěznému konci bez jediného dalšího prohraného kola. Train byl pro euroasijskou sestavu Virtus.pro ještě bolestivější záležitostí. Díky esu YEKINDARA a výborným AWP ranám Džamila "Jame" Aliho si sice přičetli čtyři body, pak už si ale neškrtli - Gambit převzali na Trainu roli strojvedoucích a VP tak prostě ujel vlak. 16-4 pro Gambit a 2-1 na mapy.

Gambit jsou šampiony IEM Katowice

Credit: HLTV.org

Šlo se tak na výběr týmu Virtus.pro, Overpass. Tam začali Gambit opět velmi dominantně a uzavřeli první polovinu identicky jako na Trainu, 11-4. VP ale v druhé polovině vzepjali všechny síly a začali budovat silnou defenzivu. Zastavit Vladislava "nafany" Gorškova a Hobbita, který si nakonec nasčítal 30 killů, už se jim ale nepodařilo. 3-1 na mapy a nepochybně zasloužené MVP turnaje si odnesl zmiňovaný Dimitrij "sh1ro" Sokolov, který v 15 ze 17 map měl nadprůměrný rating a počtem clutchů, jichž nasčítal 19, se vyrovnal Alexandru "s1mple" Kostylievovi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama