GamesCom 2018: CD Project Red ukázalo 15 minut gameplaye z Cyberpunk 2077
Gaming Článek GamesCom 2018: CD Project Red ukázalo 15 minut gameplaye z Cyberpunk 2077

GamesCom 2018: CD Project Red ukázalo 15 minut gameplaye z Cyberpunk 2077

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

25. 8. 2018 12:27

Vývojáři nám za zavřenými dveřmi ukázali 15 minutový gameplay

Reklama

I letos jsme se vypravili na největší herní akci v Evropě, konkrétně na kolínský GamesCom. A dostalo se nám té pocty, že jsme mohli být přítomni na prezentaci jednoho z nejočekávanějších titulů, Cyberpunk 2077, který se nám představil sice jen v 15 minutovém gameplayi, zato však v celé své kráse.

Co je Cyberpunk 2077?

Oznámení samotné hry se datuje do neuvěřitelného roku 2012 a od té doby jsme o hře prakticky nic neslyšeli a možná i proto upadla v zapomnění. Vývojářským studiem je CD Projekt RED, která mimo jiné vytvořilo Witchera 3, snad nejúspěšnější single-player hru vůbec. Jedná se o sci-fi RPG s otevřeným světem, kde valnou většinu času hrajete z pohledu první osoby. Hra je zasazená do fiktivního města Night City v Severní Kalifornii, kde je z ukázky jasně zřetelná vysoká kriminalita zejména v chudinských čtvrtích, kde se budete proplétat v kůži hlavního hrdiny/ky jménem V, jehož vzhled, oblečení či vlastnosti si můžete nastavovat dle své libosti. Což také bude mít velký vliv na to, jak budete na ostatní postavy působit.

Dvě akcí nabité mise

Na prezentaci jsme měli možnost podívat se na dvě akcí nabité mise, které (aspoň v podání jednoho z týmu CD Projekt Red) skončily masivní přestřelkou. Ačkoliv jste vedle sebe měli dosti zkušeného parťáka, bylo vidět, že se ve hře dá dost dobře zapotit, to jednak díky parádnímu AI, které plní roli opravdu adekvátního soupeře, ale také díky prostředí, které se v průběhu boje měnilo, takže jste museli stále hledat nové krytí. Hráči zase naopak usnadňují život tzv. implantáty, které vám přidávají schopnosti jako skenování okolí nebo zpomalení času. Vyhovuje vám hrát "assasinský" styl hry nebo jste typ člověka, co si radši vezme pořádnou bouchačku a jde takzvaně na terminátora, tohle všechno budete moci ovlivňovat implantáty, které si zakoupíte, takže si opravdu užijete hru tak, jak chcete vy a né jak chce hra. 15 minutový gameplay uzavřela fantastická honička, která naznačuje, že zběsilé honičky budou na denním pořádku.

GamesCom 2018: CD Project Red ukázalo 15 minut gameplaye z Cyberpunk 2077

Tímto jsem se vlastně dostal k tématu automobilů, ano i ty ve hře budou, protože pohybovat se mezi šesti okresy, když ve takto obří hře nebudou žádné loading screeny, by bylo něco nepředstavitelného i když zde nebyly loading screeny, tak hra běžela až překvapivě hladce. Ačkoliv jsem říkal, že hra bude z pohledu první osoby, tak zde je první výjimka, v autě si budete moci vybrat mezi pohledem třetí a první osoby. A musím říct, že v tomhle ohledu se to velice podobá hře GTA V, každopádně to na mně zanechalo výborný dojem.

Dle vlastního uvážení

Dialogy jsou v této hře nesmírně důležitý aspekt, z toho důvodu ocení mnoho českých hráčů podporu češtiny, každopádně vaše rozhodnutí můžou dost slušně ovlivnit vaší budoucnost, takže pokud se zrovna někoho chystáte urazit, dost dobře si ověřte, zda zrovna nemluvíte s nějakým vysoce postaveným člověkem, protože se také může dost dobře stát, že vás za pár dní navštíví dosti nesympatičtí lidé. V druhé ukázce jsme například viděli, jak "snadno" přijít k 50 tisícům aneb když si koupíte robota a pak si svoje peníze vystřílíte zpět. V nabídce možností však také bylo odejít bez jediného výstřelu a bez peněz v kapse.

Ačkoliv jsme o hře neslyšeli poměrně dlouhou dobu, tak musím říct, že s tím, s čím přišla, absolutně předčila veškerá očekávání, a i když gameplay trval přibližně jen 15 minut, tak si myslím, že se jim to povedlo na jedničky, takovýchto akcí nabitých 15 minut jsem dlouho nezažil. A za to jim patří obrovské díky, stejně jako za dárek, který jsme si každý odnesli v podobě herní postavičky. 

GamesCom 2018: CD Project Red ukázalo 15 minut gameplaye z Cyberpunk 2077

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama