GamesCom 2018: Fade to Silence - věčná zima s budováním základny
Gaming Článek GamesCom 2018: Fade to Silence - věčná zima s budováním základny

GamesCom 2018: Fade to Silence - věčná zima s budováním základny

Jakub Osička

Jakub Osička

25. 8. 2018 12:42

Fade to Silence je bezesporu zajímavou hrou ze stáje THQ Nordic.

Reklama

THQ Nordic se za posledních několik let stalo jedním z nejvýznamnějších vydavatelů v oblasti herního průmyslu a kromě toho, že je tato společnost téměř synonymem hry Biomutant, za kterou stojí, má ve svém portfoliu pestrou škálu dalších zajímavých titulů. Jedním z nich je právě zimní survival Fade to Silence, ve kterém se snoubí tradiční prvky simulátorů přežití s fantasy světem a promyšlenou příběhovou linií. Ta se však neodhaluje lineárně, nýbrž skládáním jednotlivých střípků dohromady.

Věčná zima ve vlastní pevnosti

Přestože jsem si vědom toho, že si Fade to Silence například v recenzích na Steamu celkově drží pouze lepší průměr hodnocení, nemůžu se ubránit tomu, že mě atmosféra prezentace pohltila. Vizuál nehostinného světa, ve kterém vládne nekonečná zima a v odlehlých oblastech nadpřirozené zlo a monstra, mě opravdu nadchl. Hlavní hrdina Ash ale není jen nějakým náhodným přeživším. Má za sebou příběh, který hráč postupně odhaluje a skládá z jednotlivých útržků retrospektivních nebo symbolických scén, které jsou mimochodem taktéž velmi atmosférické.

GamesCom 2018: Fade to Silence - věčná zima s budováním základny

Nechybí opravdu tvrdé podmínky pro přežití, omezené suroviny při jejichž požívání se člověk musí skutečně rozhodovat, zda daný předmět bude užitečnější než-li jiný a divoká příroda. Koneckonců takový blizzard ve hře potkáte zcela běžně - počasí se totiž dynamicky mění! Naskočte tedy na psí spřežení a hurá do ledového království. Tohle ale není pohádka od Disneyho - svět ovládají démoni a je jen na vás, zda mu dokážete od zlých bytostí ulevit a zkázu doslova pohltit. Čeká vás spousta soubojů, které nebudou jednoduché. Nemusíte se ale obávat - sami vývojáři mě ujistli, že tohle opravdu není další Dark Souls. Snad.

Nový trailer

Na Gamescomu byl také představen nový trailer, který do hry přidává další nové mechaniky, kterých už je i teď opravdu požehnaně. Konkrétně jde o rozšíření možností budování své základny a rekrutování nových přeživších pro spolupráci. Hrát budete samozřejmě moci také s přáteli. Pokud vás hra zaujala, můžete si ji už teď vyzkoušet v předběžném přístupu na Steamu. Stojí aktuálně 26,99 EUR. Samotné vydání hry jako plné verze by mělo proběhnout ještě letos.

Možná bych měl ještě doplnit, že hra implementuje i trošku z klasického roguelike žánru a možná tak nebude úplně pro každého. Na druhou stranu ale nabídne opravdu zajímavou směs různorodých herních mechanik, která se podává v trojobalu s příběhem, souboji, při kterých musíte důsledně zvažovat své schopnosti, a stylizací v krásném, ale mrazivém prostředí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama