[Gamescom] A Plague Tale: Requiem je za dveřmi, vyzkoušeli jsme si demo
Gaming Článek [Gamescom] A Plague Tale: Requiem je za dveřmi, vyzkoušeli jsme si demo

[Gamescom] A Plague Tale: Requiem je za dveřmi, vyzkoušeli jsme si demo

Jakub Osička

Jakub Osička

29. 8. 2022 13:08

Na Gamescomu jsme si zahráli část pokračování příběhové hry A Plague Tale.

Reklama

Novinářská prezentace A Plague Tale: Requiem pro mě měla být vlastně takovým vrcholem prvního dne na Gamescomu ve stánku Focus Entertainment. K předchozí hře jsem se dostal teprve nedávno, těžký osud sourozenců Amicie a Huga jsem měl čerstvě vrytý do paměti a byť jsem měl zejména k závěrečnému vyvrcholení a souboji spoustu výhrad, pořád jsem se na pokračování Requiem docela těšil.

[Gamescom] A Plague Tale: Requiem je za dveřmi, vyzkoušeli jsme si demo

Stále spousta otázek a Macula je zpátky

První hra totiž nechala příběh velmi otevřený, mnoho otázek zůstalo bez odpovědi a tak nějak jsem stále cítil mezery ve vysvětlení nadpřirozena příběhu. Právě zde tak snad bude navazovat druhé pokračování. Rád bych vám přinesl nějaké další novinky, ale novinářský slot vlastně znamenal jen možnost projít si ve vlastní gesci víceméně jen již dříve zveřejněné demo. Škoda.

Výrazně lepším souhrnem informací tak zůstává publikovaný trailer níže, který naznačuje ústřední linku Requiemu. Vrací se známé postavy – alchymista Lucas, matka Beatrice, ale zároveň se znovu probouzí Macula. Tajemná temná síla stále třímá v Hugovi a vraždící krysy se opět vrací na scénu.

Hra nabídne i některé zcela nové mechaniky, Amicia je nyní zkušenější a kromě praku může využívat i kuši a obecně v soubojích obstojí lépe než v prvním dílu. Vyzkoušíte si ale i nové alchymistické vychytávky (např. Tar – krátkodobý boost pro rozvíření ohně) a celkové rozhraní pro crafting a výběr zbraní bylo přepracováno. Novými schopnostmi bude ale disponovat i Hugo – třeba lokalizací nepřátel v blízkém okolí, ale také cílenými útoky na nepřátelské jednotky.

Herní prostředí zůstává skvělé, autentické a perfektně navozuje atmosféru Evropy 14. Století. Vizuál je ještě o něco propracovanější a herní scenérie si zaslouží pochvalu. Nezbývá než doufat, že se podobně skvěle podaří dovyprávět i zatím stále velmi otevřený příběh.

A Plague Tale: Requiem vychází už 18. Října a předobjednávat si jej můžete na Steamu za 49,99 EUR.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama