[Gamescom] Atlas Fallen je písečným fantasy, ve kterém se postavíte bohům
Gaming Článek [Gamescom] Atlas Fallen je písečným fantasy, ve kterém se postavíte bohům

[Gamescom] Atlas Fallen je písečným fantasy, ve kterém se postavíte bohům

Jakub Osička

Jakub Osička

29. 8. 2022 13:22

Atlas Fallen je horkou novinkou letošního Gamescomu.

Reklama

Čerstvou novinkou letošního Gamescomu je hra Atlas Fallen – akční RPG z fantasy středověkého prostředí, která vznikala ve studiích Deck13 Interactive pod vlajkou Focus Entertainment.

[Gamescom] Atlas Fallen je písečným fantasy, ve kterém se postavíte bohům

Hrdinové z nehostinné pouště

Písek nese vzpomínky minulosti z dob, kdy po tomto světě chodili bohové. Těmito slovy začíná trailer, který jsme poprvé shlédli při Opening Night Live. Atlas Fallen vás vezme do písečné pustiny, která kvůli marnivosti bohů zůstala jen roztříštěným místem.  O přežití civilizace se zde zasluhují hrdinové, kteří dříve stáli po boku bohů a nyní loví smrtící monstra ukrytá v poušti.

I vy se po nálezu tajemné rukavice ukrývající mocnou technologii stanete jedním z těchto hrdinů připraveným vyzvat boha slunce na souboj. A to klidně v kooperativním režimu s dalším spoluhráčem. Znamená to ale dlouhé výpravy napříč písečnými dunami a vyčerpávající souboje s bestiemi pouště.

Semi-otevřený svět, RPG prvky a pestrý soubojový systém.

Herní svět je částečně otevřený – postupně se lineárně budete propracovávat napříč několika regiony, ale jinak máte možnost se v nich svobodně pohybovat dle libosti. Postupem času budete získávat speciální esenciální částice, které vám umožní vylepšovat své zbraně a schopnosti. Budete brázdit pískem jako na bruslích, plachtit ve vzduchu nebo vytáhnout na povrch ruiny zasypané pískem.

Hrdina disponuje třemi zbraněmi – první je jakousi kombinací meče a biče, druhá kladivo a třetí velká pěstní zbraň vhodná do individuálních soubojů s monstry. Hra pracuje s RPG prvky na vylepšování vlastností těchto zbraní a počítat můžete i s presety, které vám umožní najít si svůj vlastní styl soubojů. V nich si budujete tzv. momentum, které vám umožní kombinovat různé útoky, ale zároveň se s jeho zvyšování stáváte zranitelnějším. Balanc je tedy klíčový.

Hra by se měla na pultech objevit během roku 2023, a to na PC i konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X a S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama