[Gamescom] Bandai Namco a jeho prezentace nových titulů
Gaming Článek [Gamescom] Bandai Namco a jeho prezentace nových titulů

[Gamescom] Bandai Namco a jeho prezentace nových titulů

Jakub Osička

Jakub Osička

2. 9. 2022 12:26

Na Gamescomu nechyběl vydavatel Bandai Namco se svou keynote prezentací nových her.

Reklama

Bandai Namco nás na Gamescomu přivítalo ve svém stánku s keynote prezentací k sérii her, které se na konferenci dostaly do záře reflektorů. Které hry nás zaujaly nejvíce?

The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me

Samozřejmě se špici sluší zmínit pokračování The Dark Pictures Anthology s podtitulem The Devil in Me. Cinematická hororovka je tentokrát založena na příběhu prvního zdokumentovaného sériového vraha H.H. Holmese ze Spojených států, který později tvrdil, že ho posedl ďábel. Spekulacemi bylo obestřeno jeho sídlo, tzv. Murder Castle. Odtud tedy plyne i pojmenování a situování dalšího dílu. Hra samotná se bude odehrávat v budově plné tajných chodeb, bludišť a pastí. Na pultech obchodů se objeví už 18. Listopadu.

Park Beyond - vlastní zábavní park od A do Z

Velká pozornost byla věnována i hře Park Beyond, kterou jsme si měli možnost vyzkoušet v zázemí. Tady se naopak bavíme o pestrobarevné chytlavé simulaci stavění zábavního parku se spoustou horských drah, vystřelovacích kanónů, kolotočů a dalších veselých hrátek. Fantazii se meze nekladou. Samozřejmě k tomu patří i starání se o ekonomiku a finance, ale primárně jde o chytře a intuitivně postavenou budovatelskou hru, která bude bavit mladší i starší hráče. Hrou vás budou provázet sympatické postavy z managementu a pomohou vám s řízením i stavbou. Testovací demo mě bavilo hodně, byť nejde o můj oblíbený žánr a věřím, že jako nenáročná oddechovka si Park Beyond najde spoustu příznivců.

One Piece Odyssey, LEGO Brawls, Dragon Ball a další

Třetí velkou hrou, která se stala ústředním tématem na Gamescomu, je One Piece Odyssey. Klasické JRPG se zajímavě designovanými charaktery do anime stylu, ve kterém se vydáte na tajuplný ostrov zažít spoustu dobrodružství.

V prezentaci se ale objevila řada dalších her. Za zmínku stojí třeba zajímavý vstup s No Man’s Sky, které Bandai Namco pomáhá tvůrcům dostat i na konzoli Nintendo Switch. Zábavným titulem je i LEGO Brawls – už podle názvu klasická týmová rvačka, tentokrát ale ze světa oblíbených kostiček. Nejde o žádnou zásadní novinku, ale přenášení tohoto titulu i na současné konzole. Původně totiž byla tato hra dostupná exkluzivně pro Apple Arcade. Na Gamescomu byla dostupná k vyzkoušení, bohužel jsem se k ní sám nestihl dostat, ale demo jsem měl alespoň chvíli příležitost sledovat a je to docela zábavná jízda.

Zmínit bych měl ještě Dragon Ball: The Breakers, což je asymetrická online akce, ve které se sedm přeživších snaží vyváznout ze spárů Raidera, který je loví. Line-up byl zkrátka nabitý různorodými tituly a je opravdu z čeho vybírat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama