[Gamescom] HYENAS jako pestrobarevná honba za merchem ve vesmíru
Gaming Článek [Gamescom] HYENAS jako pestrobarevná honba za merchem ve vesmíru

[Gamescom] HYENAS jako pestrobarevná honba za merchem ve vesmíru

Jakub Osička

Jakub Osička

28. 8. 2022 11:53

SEGA představila na Gamescomu novinku HYENAS. Pestrobarevnou PvEvP heistovku s popkulturními artikly.

Reklama

Země je zničená, Mars plný bohatých a mocných korporací a vesmírem se potulují Hyenas – piráti a kriminálníci, kteří boháčům rozhodně život neusnadňují. SEGA nám na Gamescomu představila stejnojmennou dynamickou střílečku, ve které spolu tyhle bandy vesmírných loupežníků soupeří nejen mezi sebou při rozkrádání nostalgických a popkulturních „klenotů“ z původní planety lidstva, ale taky se zabezpečovacími systémy přepravních lodí a zkrátka herním prostředí. Ne nadarmo je tak docela výstižné označení herního režimu jako PvEvP (Player vs. Environment vs. Player).

[Gamescom] HYENAS jako pestrobarevná honba za merchem ve vesmíru

Dynamický komiksový heist s různými charaketry

Pětice soupeřících tříčlenných týmů jsou složeny z různých charakterů, které tvůrci rozčlenili do tří kategorií Engage, Evade a Exploit. Samozřejmě už tyto názvy evokují různorodé schopnosti, kterými budou příslušné postavy disponovat. Hra by měla nabídnout i přes čistě multiplayerovou rychlou akci i celistvou zápletku, vztahy mezi charaktery a příběh autoritářské dystopie. V prezentaci na Gamescomu jsme měli možnost vidět soupeřící týmy a představení několika konkrétních herních charakterů nebo třeba i systém oživování spoluhráčů.

Přesto si nelze nevšimnout určité skepse, která ze strany hráčů rezonuje z různých koutů internetu. HYENAS tak trochu propojují stereotypy různých úspěšných titulů minulosti. Na druhou stranu jsme ale v příliš rané fázi. Vše je stylizováno do křiklavého komiksového provedení, hra se inspirovala ve vytváření chaotických situací díky zapojení více týmů, ale zároveň kombinuje i další herní mechaniky a přináší také výrazně dynamičtější prostředí a akci.

Hra bude k dispozici nejen pro PC, ale také pro konzole Playstation 4 & 5 i Xbox Series X/S a Xbox One někdy během roku 2023. Mrknout na další info můžete už teď třeba na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama