[Gamescom]  The Callisto Protocol - seznámili jsme se s mutacemi a surovou atmosférou hry
Gaming Článek [Gamescom] The Callisto Protocol - seznámili jsme se s mutacemi a surovou atmosférou hry

[Gamescom] The Callisto Protocol - seznámili jsme se s mutacemi a surovou atmosférou hry

Jakub Osička

Jakub Osička

27. 8. 2022 10:41

Na Gamescomu jsme měli možnost nahlédnout i do stánku KRAFTON. V hlavní roli byl The Callisto Protocol.

Reklama

The Callisto Protocol je bezpochyby jedním z hlavních titulů stojících letos na piedestalu konference Gamescom. Pod záštitou vydavatele KRAFTON a vývojářského studia Striking Distance se tohle hororové sci-fi dostane na vaše obrazovky pravděpodobně 2. prosince letošního roku.

Horor, mutace a chapadla

Příběh hry vás přenese 300 let do budoucnosti a zároveň do ne zrovna příjemného prostředí vysoce střežené věznice Black Iron, která stojí na měsíci Callisto planety Jupiter. Hlavní hrdina Jacob Lee je jedním z vězňů, nicméně stále patří spíše k těm šťastnějším. Jeho kolegové se totiž zřejmě kvůli šíření zvláštního viru začínají transformovat v hrozivé stvůry a z věznice se místo zařízení k odpykávání trestů stává krvavé doupě smrti plné monster.

Na Gamescomu jsme měli možnost opětovně nakouknout na herní záběry. Grafické zpracování je vskutku precizní a společně s propracovanými animacemi a efekty umocňuje stísněnou atmosféru, která vás ve hře bude provázet na každém kroku. Znetvořená oživlá těla vězňů a monstra všeho druhu, se kterými rozhodně nebudete velcí kámoši, vám na náladě nepřidají a počítejte s tím, že končetiny budou lítat vzduchem, a co nezlikvidujete sami, to se pokusí zlikvidovat vás ve zlomku vteřiny.

Prezentace na Gamescomu nám ještě více představila protivníky, kteří často vydrží opravdu hodně a souboje s nimi chtějí nejen přesnou mušku, ale občas i trochu fištrónu. Řeč byla hlavně o mutacích. Pokud ve hře narazíte na monstrum, ze kterého začínají vylézat chapadla, musíte být rychlí. V opačném případě se během pár vteřin budete potýkat s mnohem nebezpečnějším soupeřem. Při toulkách věznicích narazíte třeba i na potvůrky, které se umí zneviditelnit. Naopak vy si zase budete moci vypomoct speciálním gravity-gunem a upgradováním zbraní.

Hra má skutečně hodně surový nádech a autentickou atmosféru. Sami tvůrci svůj tzv. horror engineering staví na těchto aspektech společně s napětím a brutálními záběry. The Callisto Protocol si zahrajete na PC i konzolích PlayStation 4 & 5 a Xbox One i Xbox Series X.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama