[Gamescom] Western Digital a jeho SSD WD_BLACK
Technologie Článek [Gamescom] Western Digital a jeho SSD WD_BLACK

[Gamescom] Western Digital a jeho SSD WD_BLACK

Jakub Osička

Jakub Osička

2. 9. 2022 18:04

Interní i externí SSD, paměťové karty pro Nintendo Switch nebo speciální disk certifikovaný pro PS 5.

Reklama

Na Gamescomu jsme zavítali i do zázemí společnosti Western Digital. Samozřejmě nás zajímala především aktuální nabídka interních, ale i externích disků převážně z herní řady WD_BLACK.

Vlajková loď WD_BLACK SN850X

Hlavními tahouny zůstávají interní disky. WD_BLACK SN850X je momentálně vlajkovou lodí řady. NVMe SSD využívající rozhraní PCIe čtvrté generace nabídne vskutku ohromující rychlost čtení až 7.300 MB/s při sekvenčních operacích. Nabízen je v kapacitách od 1 TB až po maximálně prostornou variantu s 4 TB. Modely s kapacitou 1 TB a 2 TB existují ve verzích s heatsinkem odvádějícím teplo, ale i bez něj. Nejvyšší model s kapacitou 4 TB už zakoupíte pouze bez heatsinku.

Oficiálně certifikované SSD pro PlayStation 5

Další produkt, který jsme si mohli osahat, potěší zejména konzolisty. Western Digital totiž přináší také exkluzivní SSD disk WD_BLACK SN850 NVMe oficiálně licencovaný pro konzole PlayStation 5. Unikátní označení si vysloužil jako první právě Western Digital. SSD tak hráčům zaručí kompatibilitu s konzolí jak po funkční, tak i po fyzické stránce (s ohledem např. na rozměry heatsinku). Tento model je nabízen s kapacitami 1 TB a 2 TB. Samozřejmě se myslelo i na design a v prvé řadě určitě rozpoznáte tyrkysový podsvícený pruh odkazující právě na PlayStation 5. Disk opět využívá rozhraní PCIe Gen 4 a zvládá dosahovat rychlostí až 7.000 MB/s pro čtení a 5.300 MB/s pro zápis.

[Gamescom] Western Digital a jeho SSD WD_BLACK

Externí disky i paměťové karty SanDisk

Specifickým produktem pro konzole Nintendo Switch jsou potom paměťové karty SanDisk s herními motivy. Dále jsme měli možnost nahlédnout na model WD_BLACK P40 – kompaktní přenosné SSD, které se velmi brzy objeví i v naší recenzi zde na Grunexu. Nabídne rozhraní USB 3.2 Gen 2, konektor USB-C a rychlost čtení až 2.000 MB/s. Posledním produktem byl nám dobře známý a nedávno recenzovaný externí disk WD_BLACK D30 – opět externí přenosné SSD. Tentokrát ale jeho varianta pro Xbox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama